Hlavní obsah

Krev tuhla v žilách! Bývalý bek Liberce si po bitce nic nepamatuje a je v nemocnici

Bratislava/Praha

Byl to moment, při kterém tuhla krev v žilách všem hráčům na ledové ploše i divákům u televizních obrazovek. Do konce zápasu slovenské nejvyšší hokejové soutěže mezi Slovanem Bratislava a týmem Michalovců zbývalo jen 33 vteřin a za stavu 7:4 pro domácí už nebylo o vítězi pochyb. Přesto si všichni místo jedenácti gólů budou pamatovat situaci ze samého závěru, kdy na led museli dokonce zdravotníci s nosítky.

Foto: Sport.cz

Obránce Slovanu Bratislava Patrik Maier opouštěl po bitce ledovou plochu na nosítkách a skončil v nemocnici.

Článek

Hostující Tomáš Török právě 33 vteřin před koncem základní hrací doby snížil na 4:7 a vše nasvědčovalo tomu, že půjde o poslední důležitý moment duelu. Jenže nešlo...

V době, kdy se Michalovce alespoň symbolicky radovaly ze čtvrtého zásahu, se proti sobě postavili čtyřiadvacetiletý slovenský obránce domácích Patrik Maier a o devět let starší kanadský zadák Mark Louis.

Oba shodili rukavice a chystali se na bitku, jenže ta skončila už po pár vteřinách. I kvůli jednomu z čárových rozhodčích, který se v ten moment nešťastně dostal mezi oba kohouty.

Louis jej lehce odstrčil, jenže Maier se nejspíš kvůli sudímu nestačil včas připravit na možný úder protivníka. Ten okamžitě přišel a Slovák, jenž v minulosti oblékal dvě sezony dres Liberce, se po ráně do brady poroučel k ledu, na němž zůstal nehybně ležet.

„Rozhodčí se do toho přimotal ve chvíli, kdy tam neměl být. Velmi zbytečné zranění kvůli jeho chybě," komentoval celou situaci na svém Twitteru útočník Slovanu Branislav Rapáč, který dříve hrál i českou extraligu za Pardubice.

Pro Maiera museli na ledovou plochu přijet zdravotníci s nosítky. Když na nich mířil do útrob stadionu, byl při vědomí a komunikoval. Držel se ale za hlavu, z níž krvácel.

„K závěru zápasu se nechci vyjadřovat. Ale někdo tam udělal velkou chybu. Maier si nic nepamatuje. Je v nemocnici," uvedl bezprostředně po skončení utkání asistent trenéra Slovanu Rudolf Jendek.

Před půlnocí pak bratislavský celek na svém Twitteru zveřejnil doplňující informace. „Patrik je v nemocnici na pozorování. V kabině byl při vědomí, stál i na vlastních nohách, nic si ale nepamatuje. Má bolestivě zatlačený jeden zub (do dásně), ostatní důsledky ukážou až odborná vyšetření."

Reklama

Související témata:
  1 : 3 Slovensko - Česko 1 : 3 48. min Živě
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  3 : 0 Třinec - Pardubice 3 : 0 34. min Živě
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  2 : 0 Kanada - Česko 2 : 0 7. min Živě
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko