Hlavní obsah

Legendární Hašek na Ukrajině. V boji za svobodu vám přeji jen to nejlepší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká hokejová legenda, brankář Dominik Hašek, zavítala na Ukrajinu, kde navštívila města Charkov a Kyjev. V zemi, která už více než rok čelí ruské agresi, se setkal s ukrajinskými sportovci a navštívil sportoviště. Známý kritik Ruska a jeho prezidenta Vladimíra Putina vyjádřil podporu Ukrajině v jejich pokračujícím konfliktu s Ruskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Hašek na archivním snímku

Článek

„Budu mluvit trochu rusky a trochu anglicky, a vy prosím překládejte," začal svůj proslov před mladými sportovci i dalšími obyvateli Kyjeva Hašek. „Chtěl bych vám všem říct, že jsem moc rád přijel na Ukrajinu. Dva dny jsem byl v Charkově a teď jsem v Kyjevě. Jsem moc rád, že jste přišli a já jsem se s vámi mohl setkat."

„Super. Není třeba překládat, všemu jsme rozuměli. Děkujeme," odpovídá muž české hokejové legendě, a ta proto hned pokračuje v proslovu. „Hrál jsem hodně let hokej za českou reprezentaci, vyhrál jsem zlato na olympiádě v Naganu a také jsem hrál v NHL za Chicago, Buffalo i Detroit. Dvakrát jsme vyhráli Stanley Cup," představil se těm, kteří by jej neznali. Ostatně na sobě měl český reprezentační dres.

„Přijel jsem na Ukrajinu, protože chci podpořit vaši zemi i všechny lidi v boji za vaši svobodu. Jsem tu také proto, že jsem slyšel a četl o problémech, které má teď ukrajinský hokej, a ne všichni teď mohou na Ukrajině hokej hrát. Jsem tu, abych podpořil mládežnický hokej na Ukrajině. Aby se tu mohl hrát hokej teď, i další zimu, aby se postavily nové haly. Přeji vám jen to nejlepší," dodal „Dominátor" a vysloužil si velký potlesk.

Hašek při své návštěvě převzal ocenění „Hokejový přítel Ukrajiny". Vyjádřil podporu ukrajinským hokejistům, dětem a celé zemi. Hrdina z olympijského Nagana vystupuje dlouhodobě proti účasti ruských sportovců na mezinárodních závodech. Vyzval také k jednotnému postoji vůči Rusku a vyzval k akci vládu, ministerstvo zahraničí a ministerstvo vnitra.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko