Hlavní obsah

Na Hossově rozlučce s kariérou skórovali i Havlát a Kempný

Slovenský útočník Marián Hossa se na páteční hvězdně obsazené exhibici v Trenčíně oficiálně rozloučil s úspěšnou hokejovou kariérou. K vítězství "bílého" Hossova týmu nad "černým" 10:9 po prodloužení přispěli gólově i čeští hosté Martin Havlát a Michal Kempný, oslavenec skóroval za oba výběry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Petr Mrázek při utkání

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Hossa musel přerušit kariéru po sezoně 2016/17 kvůli kožní chorobě a vedlejším účinkům léků a k hokeji už se nevrátil. Kariéru trojnásobný vítěz Stanley Cupu s Chicagem ukončil loni v dubnu.

K rozlučce si Hossa pozval spoluhráče z klubů i reprezentace. Na stadionu v Trenčíně se objevili majitelé čtyř desítek prstenů za triumfy ve Stanley Cupu. Nechyběli hvězdní Švédové Daniel Alfredsson a Nicklas Lidström, dlouholeté opory Chicaga Jonathan Toews a Duncan Keith či Slováci Zdeno Chára, Miroslav Šatan, Peter Bondra a Žigmund Pálffy.

Čeští hokejisté se představili na všech pozicích. V brance "černého" týmu byl Petr Mrázek a za tým "bílých" hrál spolu s útočníkem Havlátem a obráncem Kempným další bek Michal Rozsíval. Utkání rozhodl krátce před koncem prodloužení Rastislav Pavlikovský.

Hossa strávil v NHL sedmnáct sezon, hrál i za Ottawu, Atlantu, Pittsburgh a Detroit. S Chicagem, jež vyřadilo jeho dres s číslem 81 ke stropu haly, vyhrál ligu v letech 2010, 2013 a 2015. Slovensko reprezentoval na osmi mistrovstvích světa a čtyřech olympijských hrách. Předloni byl přijat do hokejové Síně slávy.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko