Hlavní obsah

Na pomoc ochrnutému Alinčovi se vybralo přes čtvrt milionu korun

Litvínov/Praha

Titul na Retrocupu 2020 obhájil na berounském zimním stadionu Litvínov. Šestý ročník byl výjimečný. Nešlo jen o kvalitní zápasy. Organizátoři akci věnovali bývalému reprezentantovi Janu Alinčovi, který před rokem a půl utrpěl vážný úraz a je upoután na invalidní vozík. „Táta si toho strašně váží a moc děkuje. Kdyby nebyla tahle krize, tak by určitě přijel a celé to všechno viděl," řekla Alinčova dcera Kamila v reportáži pro HokejkaTV.

Foto: archiv

Organizátoři hokejového Retrocupu věnovali bývalému reprezentantovi Janu Alinčovi, který před rokem a půl utrpěl vážný úraz a je upoután na invalidní vozík, tisíce korun.

Článek

Bývalí kolegové Jana Alinče, jeho nějdejší spoluhráči a také organizátoři Retrocupu uspořádali sbírku, během které se vybralo několik desítek tisíc. Navíc také ve spolupráci s Kontem bariéry vznikla a oficiálně odstartovala veřejná sbírka s transparentním účtem 17111444/5500 a variabilním symbolem 200554, na který může přispívat veřejnost.

Další finance vynesla i aktivita reprezentačního kanonýra Michala Řepíka, útočníka Sparty. Jeho hokejka byla vydražena za 26 600 korun. Na samotném turnaji byl dceři Jana Alinče Kamile oficiálně předán šek v hodnotě 200 000 korun od nadačního fondu Ivana Hlinky.

„Když jsem se dozvěděl, že je tahle akce pro Honzu Alinče, který je o rok starší než já a v kariéře jsme se potkávali, tak jsem si řekl, že určitě přijedu," prohlásil Petr Ton, sportovní ředitel pražské Sparty.

Na akci nemohl chybět, i když měl původně v plánu úplně jiný program. „Je těžké, co se Honzovi přihodilo, ale život jde dál a aspoň touhle akcí mu chceme pomoct. Jsem rád, že jsem u toho mohl být," doplnil Ton.

Reklama

Související témata: