Hlavní obsah

Nedvědovi ruply nervy. Při odchodu do šatny vulgárně napadl rozhodčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě zazněla siréna oznamující konec utkání, v jehož třetí třetině hokejisté Letňan neudrželi jednobrankový náskok a v duelu druhé ligy skupiny Sever podlehli doma Mostu 2:3. Trenér pražského celku Jaroslav Nedvěd to velmi těžce nesl a svou zlost si cestou do kabiny vylil na trojici rozhodčích.

Foto: Profimedia.cz

Jaroslav Nedvěd v době, kdy působil jako asistent trenéra u hokejistů Sparty.

Článek

Někdejší reprezentační obránce a bratr současného generálního manažera národního týmu Petra Nedvěda sudí zasypal vulgaritami, což disciplinární komise Českého svazu ledního hokeje vedená Josefem Řezníčkem nepřešla bez povšimnutí.

Chování Nedvěda, který jako hráč získal se Spartou dva extraligové tituly a má na svém kontě i 17 startů za českou resp. československou reprezentaci, zanesl do poznámek zápisu o utkání mezi Letňany a Mostem hraném 17. listopadu hlavní rozhodčí Jakub Zeliska.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bratři Petr (vlevo) a Jaroslav Nedvědové.

Píše se v něm, že Nedvědovi byl v čase 60:00, tedy po skončení zápasu, udělen osobní trest za napadání rozhodčích. Po skončení utkání po přechodu ledové plochy do šaten řekl Zeliskovi, který stál v kruhu rozhodčích: „Ty si ty pruhy sundej, ty jseš ku*da. Ty jseš čů*ák," stojí v zápisu.

Následně se Nedvěd pustil i do čárového sudího Jakuba Maňáka. „Ty čů*áku, ještě jednou se mě dotkneš a zabiju tě," je uvedeno v zápisu s tím, mezi čárovým rozhodčím a hlavním trenérem Letňan nedošlo ani z jedné strany k žádnému kontaktu.

Disciplinární komise nyní rozhodla udělit Nedvědovi pětitisícovou finanční pokutu a zároveň zastavení činnosti na jeden měsíc s podmíněným odkladem na zkušební dobu do konce dubna příštího roku. Přihlédla i k polehčující okolnosti, že Nedvěd se obdobného jednání ve své trenérské kariéře až dosud nikdy nedopustil.

„Trenérovo jednání považuje disciplinární komise za zcela nepřípustné a je současně na místě připomenout, že trenér má být vzorem pro své svěřence a je povinen chovat se ukázněně, nepodrývat autoritu ani jinak nenarušovat roli rozhodčích a vždy dodržovat pravidla zdvořilosti, dbát cti a důstojnosti jiných osob," uvedla disciplinárka v odůvodnění svého rozhodnutí.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko