Hlavní obsah

Nejvyhrocenější derby? Šli jsme do autobusu a tam byly zasekané sekyry, vzpomíná Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během své bohaté hokejové kariéry si zahrál za obě pražská „S“, vyzkoušel si NHL, působil také ve Finsku, Rusku či Švýcarsku. V hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz odpovídá Jaroslav Bednář na dotaz, kde se hrají ta nejvyhrocenější derby. „Lugano – Ambri. To jsem zažil osobně,“ reaguje bez váhání.

Slavia jednala s trenérskou legendou Sparty, ta se prý angažmá v Edenu nebránila. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

V hokejovém světě se traduje, že v rámci evropských soutěží se přinejmenším jedny z nejostřejší derby hrají ve Švýcarsku, kde je rivalita přirozeně tvořena členěním země do kantonů. Největším soubojem pak je ticinské derby mezi mužstvy Ambri-Piotta a Lugano, tedy týmy z italské části země.

Právě za Lugano odehrál Bednář sezonu 2011-2012 a také část následujícího ročníku. „Vyhráli jsme v Ambri, šli jsme do autobusu a tam byly zasekané sekyry," líčí v hokejovém studiu Sport.cz.

Velká hokejová derby. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

V dresu HIFK si také vyzkoušel helsinské derby s Jokeritem, které bylo podle jeho slov podobné derby pražských „S". O ty je však hokejová extraliga ochuzena od roku 2015, kdy Slavia sestoupila. „Tady ty lidi si jdou zafandit a užít si to derby jako takové, popřípadě potom oslavit výhru svého týmu," říká současný sportovní manažer hokejové Slavie.

Hokejová Slavia chybí v etralize. V nejbližších letech se nevrátí, tuší expert. Příspěvek z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

„To mělo obrovskou energii, obrovský náboj, co se týče sportu. Tam se nestalo, že by se fanoušci někde potkali, nafackovali si, nebo já jsem to aspoň nezaregistroval," pokračuje.

Extraligová derby Sparty se Slavií mu tak přirozeně chybějí. „Derby je nejvíc, to je opravdu jako finále ligy, to je nejvíc, co může být," říká.

Reklama