Hlavní obsah

Nevídané selhání. Kvartet amerických hokejistů byl v Břeclavi pro smích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úvodním debaklu 2:7 od domácích Čechů potřebovali američtí hokejisté do osmnácti let proti Švédům na Hlinka Gretzky Cupu zabrat, jinak by se totiž jejich naděje na postup do semifinále rozplynuly už po dvou zápasech. Zámořský celek to zvládl ve velké stylu, výběr Tří korunek deklasoval 6:1, a tak ho nakonec ani nemuselo mrzet trestuhodné selhání z úvodu druhé třetiny.

Foto: ČTK / Paprskářová Michaela, Profimedia.cz

Mladí američtí hokejisté si na Hlinka Gretzky Cupu spravili po porážce s Českem chuť.

Článek

Prohra by znamenala konec. Mladí Američané moc dobře věděli, že po ostudě proti domácímu výběru si v Břeclavi už další selhání nemohou dovolit.

Proti Švédům, kteří ve svém prvním vystoupení nasázeli Němcům jedenáct gólů, začali dobře a po první dvacetiminutovce vedli 2:1. Mohli i zvýšit, jenže...

Vidět v hokeji únik dvou na gólmana? Nic zvláštního. Postupovat na brankáře ve třech? Rarita. Aby ale na něj mířili hned čtyři hráči najednou a nečelili jedinému obránci? Nevídané!

Tedy až do úterního odpoledního zápasu v Břeclavi. Na švédského muže s maskou Loveho Härenstama se valil hned kvartet amerických hráčů, jenže nakonec byli pro smích.

USA to nakonec nemuselo mrzet, Švédy smázly 6:1, a pokud ve středu porazí Němce, zajistí si postup do semifinále.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán