Hlavní obsah

Obránce Zámorský se stěhuje. Z finského Espoo míří do Švédska

Örebro

Reprezentační hokejový obránce Petr Zámorský mění dres. Z finského Blues Espoo odchází do švédského celku Örebro, v němž se potká s krajanem Jakubem Krejčíkem. Šestý tým nejvyšší švédské soutěže oznámil angažování dvaadvacetiletého českého beka na oficiálním webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Petr Zámorský.

Článek

Zámorský zamířil do Espoo v létě ze Zlína, kterému pomohl k zisku mistrovského titulu. Předtím podepsal smlouvu s New York Rangers a absolvoval kemp zámořského týmu, do kádru pro NHL se však neprosadil. Místo na farmu tak šel hrát do Evropy.

Účastník loňského světového šampionátu za Espoo odehrál 25 zápasů, ve kterých si připsal šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí. K novým spoluhráčům se poprvé připojí po reprezentační přestávce, v pondělí se totiž bude hlásit na srazu národního týmu v Praze.

„Věřím, že nás čeká ještě dlouhá sezóna, proto potřebujeme tým posílit. Petr je mladý hráč, který patří Rangers a hraje za reprezentaci. Navíc je to pravák," uvedl generální manažer švédského klubu Pontus Gustafsson na klubovém webu. V novém dresu by se Zámorský měl poprvé objevit 10. února v zápase proti Växjö.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko