Hlavní obsah

Olympionik Mozík míří z Vladivostoku do týmu finalisty Ligy mistrů Rögle

Hokejový obránce Vojtěch Mozík opouští Vladivostok a dohraje sezonu ve švédském Rögle. Devětadvacetiletý odchovanec Mladé Boleslavi, který bojuje v dresu české reprezentace na olympijských hrách v Pekingu, tak bude mít možnost na klubové úrovni pokračovat, protože Admiralu skončil ročník Kontinentální ligy. Mozík už ve Švédsku působil v letech 2019 a 2020 ve Färjestadu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vojtěch Mozík během tréninku hokejové reprezentace před odletem na ZOH 2022 do Pekingu.

Článek

"Vojtěch je zkušený elitní obránce, který má zkušenosti se SHL. Těšíme se, až nás doplní pro závěr sezony. Jsme si jistí, že posílí naši kvalitní obranu a naším cílem bude vyhrát poslední zápas v play off," řekl klubovému webu Rögle generální manažer Chris Abbott. Rögle je v tabulce švédské ligy druhé a 1. března ho čeká doma finále Ligy mistrů proti finskému celku Tappara Tampere.

Mozík sice loni v květnu podepsal smlouvu v extralize s Kometou Brno, ale v polovině června tam z rodinných důvodů skončil. V srpnu se domluvil na angažmá ve Vladivostoku a v týmu z Dálného východu si v sezoně připsal ve 49 zápasech 14 bodů za tři branky a 11 asistencí.

Bývalý hráč Plzně má na kontě i sedm utkání v NHL za New Jersey ze sezony 2015/16. Dva roky nastupoval na farmě v Albany v AHL. V KHL má za sebou také angažmá v Podolsku a čínském Kunlunu. V KHL odehrál celkem 188 utkání a nasbíral 79 bodů (21+58). Ve švédské lize sehrál 66 utkání s bilancí 16 bodů za dvě trefy a 14 přihrávek.

Reklama

Související témata: