Hlavní obsah

Hrubec si tíhu situace nepřipouští. To až při zavazování bruslí ho napadne, jestli to nedělá naposledy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco proti Švýcarům bránu zavřel a nestačil jen na jedinou z pětadvaceti střel, proti Rusům už se českému gólmanovi Šimonu Hrubcovi tolik nevedlo. Z pěti inkasovaných tref si vyčítal hned tři. Šampion KHL s Omskem věří, že v úterý v kvalifikaci play off znovu proti Švýcarům naváže na výkon z prvního vzájemného duelu olympijského turnaje.

Foto: David W Cerny, Reuters

Šimon Hrubec po vítězném zápase s Ruskem.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - „Už vteřinu po gólech od Rusů jsem věděl, co jsem měl v brance udělat jinak. Ty situace jsem pak probíral i s trenérem brankářů Orctem a řekl mi to samé, co jsem si myslel," říká Hrubec, který má v Pekingu 88,73% úspěšnost zákroků a průměr 2,55 obdržených branek na zápas.

Po povedeném výkonu se Švýcary ani po duelu s Rusy ale neotvíral internet, aby zjišťoval, co o něm píší novináři a jak reagují fanoušci. „Když se nedaří, nečtu to proto, aby mě to nezkopávalo. A když se daří, nečtu to taky. Aby mě to zase nestouplo do hlavy. Vypínám i Instagram, abych se nedostával k informacím. Prostě si udělám svoji bublinu, ve které chytám a nechci se nechat ovlivňovat vnějšími vlivy," tvrdí rodák z Vimperku.

Úterní kvalifikaci play off proti Švýcarsku vnímá jako rozhodující sedmý zápas série ve vyřazovací části. „Takových utkání už jsem zažil hodně. Vyhraješ, jdeš dál. Nebo prohraješ a končíš. Snažím se ale si takové myšlenky nepřipouštět. Jediný moment, kdy o tom zapřemýšlím, je při zavazování bruslí. To si řeknu, že buď pokračuju dál, nebo si je zavazuju naposled," usměje se 30letý brankář.

Uhráli jsme si dobrý pocit. Jiří Šlégr hodnotí vítězství českých hokejistů nad RuskemVideo: Sport.cz

Vzájemný zápas ze skupiny, který Češi vyhráli 2:1 v nájezdech, v nichž Hrubec vychytal všech pět švýcarských střelců, prý v úterý nebude hrát žádnou roli. „Bude to úplně jiné. Ať chceš, nebo ne, musí to být v něčem svázanější. Oba týmy budou mít strach udělat chybu, zezačátku se bude hrát víc na jistotu," míní Hrubec a varuje, že ho se spoluhráči nečeká nic jednoduchého.

„Doby, kdy byli Švýcaři podceňovaní, jsou dávno pryč. Patří k top týmům, ke kterým se musí přistupovat s velkým respektem. Dlouhodobě hrají výborný hokej," uznává kvality nejbližšího soupeře.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články