Hlavní obsah

Ondra odešel fyzicky, tvrdí Konečný. Podivný závěr ho ale udivil

Praha

Sám zažil tři zápasy o titul profesionálního mistra světa i výroky sudích, které mu nebyly po chuti. I Lukáše Konečného ale udivil kontroverzní závěr londýnského zápasu mezi Dereckem Chisorou a Ondřejem Pálou. Půl minuty před koncem třetího kola se český boxer otočil k soupeři zády, inkasoval ránu do zátylku a dánský sudí Christensen hned začal mávat rukama. Konec!

Foto: Clive Gee, ČTK/AP

Český boxer Ondřej Pála (vlevo) v duelu s Dereckem Chisorou.

Článek
Fotogalerie

O průběhu zápasu. „Ondra mě překvapil. Bylo to vyrovnané. Chisora to podle mě podcenil a bylo vidět, že to pro něj není lehké. Ve druhém kole začal ale Ondra fyzicky trochu odcházet. Nevím, jestli to bylo psychickým tlakem, nebo měl veliké nasazení..."

O výroku sudích. „Bylo to ukončené moc brzy, ale Ondra fyzicky strádal a byl fakt unavený. Kdyby to rozhodčí neukončil v ten moment, tak by byl asi konec za chviličku. Průšvih je ten, že to sudí uspěchal a teď můžeme jen spekulovat."

O sporné situaci. „Ondra dostal do zátylku, protože se otočil. Trochu to byla jeho chyba, ale zároveň to bylo nefér od Chisory."

O ringovém rozhodčím. „Sudí jsou tam, aby nedocházelo k faulům a chránili zdraví boxerů. V Anglii jsou někdy i férovější než v Německu, ale moc se s tím nepářou. Pokud si rozhodčí myslí, že má jeden boxer jasnou převahu, tak mají právo zápas zastavit. Ne vždycky to musí být ale správný výrok."

O další Pálově kariéře. „Nevypadá to teď moc dobře. Bude záležet na Ondrovi, jestli se rozhodne pokračovat dál. Kdyby proti Chisorovi vydržel déle, tak by to bylo lepší. Ale 3. kolo, to je strašně brzo. Samozřejmě to byl do té doby vyrovnaný zápas, ale když se na to někdo podívá zpětně, a uvidí technické k.o. ve třetím kole, tak je to špatné."

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články