Hlavní obsah

Oslavenec Řepík druhé místo bere: Povedený turnaj, snad vyjde finále v extralize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohl si dát perfektní dárek ke 34. narozeninám, ani Michal Řepík však neproměnil samostatný nájezd. Sparta tak ve finále Spenglerova poháru podlehla švýcarskému Ambri 2:3 po rozstřelu a české čekání na triumf na nejstarším turnaji se protáhne na více než čtyřicet let. I tak mohou být Pražané velmi spokojeni. Pod trenérem Milošem Hořavou hrají famózně a jejich hokej nenudí. K cenné trofeji v Davosu chyběl jen krůček.

Foto: Profimedia.cz

Sparťan Michal Řepík (číslo 26) na Spenglerově poháru.

Článek

Řepíkovi v zaplněné Vaillant Areně blahopřálo k narozeninám přes sedm tisíc diváků. „Nečekal jsem to. Moc příjemný pocit," vykládal sparťanský kapitán. Většina fanoušků ale přála Ambri-Piottě, která v utkání dvakrát vedla. Utkání však dospělo až do nájezdů. „Ty už jsou loterie a soupeř v nich byl lepší. Škoda," mrzelo Řepíka, jehož v rozstřelu parádně vychytal gólman Juvonen.

Za českého zástupce uspěl jen Erik Thorell, za desátý tým švýcarské soutěže se trefili Bürgler a v páté sérii rozhodl Pestoni. „Před začátkem bychom druhé místo brali, turnaj se nám povedl," mínil sparťanský křídelník.

Pražané kvůli nepovedené přesilovce, v níž inkasovali, prohrávali 1:2, ale šest minut před koncem srovnal Roman Horák. „Dokázali jsme se do utkání vrátit, což nebylo vůbec snadné. Držel nás Kovy (brankář Kovář), ale jejich gólman taky chytal výborně," hodnotil Horák. „Prohra je zklamání, ale turnaj nám celkem vyšel. Velmi solidní hokej, dodržovali jsme systém a bojovali jsme jeden za druhého," oceňoval centr.

Z vítězství na 94. ročníku tradiční akce se přesto radovalo Ambri, v jehož kádru působí v elitní formaci i české útočné opory Michael Špaček a Filip Chlapík. Ten ještě loni válel za Spartu. „Ale kamarádství jde ve finále vždycky stranou. Štěstí se přiklonilo na jeho stranu," litoval Horák.

Povánoční turnaj si i tak užil. „Povedená akce i s rodinami, které si mohly zalyžovat," usmíval se. Na finálový zápas dorazil i útočník Zugu Jan Kovář, mladší bratr brankáře Jakuba.

Kapitán Řepík věří, že zkušenosti ze Spengler Cupu pomohou Spartě i v extralize. „Hráli jsme těžké zápasy. Tým má velký charakter, ale musíme pracovat dál. A snad nám místo Spengleru vyjde finále v extralize," usmál se.

Pražané dostanou na Nový rok volno a v úterý je čeká domácí souboj s Českými Budějovicemi. „Aspoň den si oddychneme. Doufám, že si pak formu přeneseme i zpátky do extraligy," dodal Řepík.

Reklama