Hlavní obsah

Růžička to rukama prostě umí. Lídr bodování dal Liberci dva góly a pomohl opravit plexisklo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté mistrovského Třince se s rokem 2022 rozloučili vítězně. Neuhlídali sice nejproduktivnější hráče Liberce z posledních zápasů Oscara Flynna, jenž se bodově prosadil už v šestém zápase v řadě, mrzet je to ale nemuselo. Na domácí straně zazářil nejlepší extraligový střelec Martin Růžička, jenž výhru 6:3 podpořil dvěma gólovými zásahy. K tomu přidal důkaz své manuální zručnosti, když pomohl opravit závadu na plexiskle.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Martin Růžička z Třince a Adam Dlouhý z Liberce.

Článek

Do role kutila se Růžička přeměnil ve třetí dvacetiminutovce, kdy po souboji vedle třinecké střídačky odpadl molitanový chránič plexiskla. Rozhodčí sice do akce zavolali povolané, dříve, než údržbáři na místo dorazili, nasadil Růžička ve spolupráci s náhradním brankářem Ondřejem Kacetlem chybějící díl zpět.

„Práce všeho druhu," smál se Růžička. „Viděl jsem, že tam nikdo nejde, tak jsme se dívali, jak to spravit, abychom zase mohli hrát," popisoval třinecký kapitán.

Do osudu zápasu promluvil třinecký kapitán zásadně na začátku třetí dvacetiminutovky, kdy gólem na 3:1 a 4:1 zajistil rozhodující náskok úřadujícího českého hokejového mistra.

„První dvě třetiny byly takové nemastné neslané a hodně nám pomohl ten gól na 2:1 v poslední minutě druhé třetiny. Do poslední jsme šli s tím, že prostě ten zápas vyhrajeme. Vyšlo to výborně, protože nám tam spadlo prakticky všechno, čeho jsme se dotkli," usmíval se Růžička.

Že šlo domácím v posledním zápase roku štěstí hodně naproti, potvrdil první Růžičkův gól, který vstřelil ve 44. minutě, aniž by věděl jak. „Projížděl jsem před brankou a nějak se to tam odrazilo, vůbec netuším jak. Jen jsem pak viděl, že je puk tam, kde má být, tedy v bráně," popisoval Růžička.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Jan Ordoš z Liberce a Vladimír Dravecký z Třince.

O téměř přesně dvě minuty později zvedal Růžička ruce nad hlavu k oslavě už osmnáctého sezonního gólu, přestože v tu chvíli nebyl na ledě s obvyklými parťáky z elitní formace, ale se zbytkem čtvrtého útoku.

„S Dravcem (Vladimírem Draveckým) jsme se v minulosti spolu něco nahráli. Hned jsme si řekli i na střídačce, že jsme zavzpomínali na staré časy. Pěkně to dopadlo," těšilo nejproduktivnějšího hráče třinecké historie, který do roku 2023 vstoupí jako lídr kanadského bodování extraligy.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Karlis Čukste z Třince, Andrej Nestrašil z Třince, Libor Hudáček z Třince, Jakub Jeřábek z Třince a Marko Daňo z Třince.

„V mých letech je to opravdu překvapivé. Těší mě to, ale vůbec to neřeším. Snažím se pomoct hlavně týmu. A když to vychází takto, jsem rád," vykládal 37letý Růžička.

„Dali jsme šest gólů a na to bychom doma měli vyhrávat. Byly tam momenty, kdy jsme dělali nějaké voloviny, říkáme si to pořád, ale celkově si myslím, že to nebyl špatný zápas," dodal Růžička.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice