Hlavní obsah

Parádní obrat Třince! Kometa veze do odvety remízu. Liberec doma prohrál

Praha
Aktualizováno

Výhra, remíza a porážka. Taková je bilance českých zástupců v úvodních čtvrtfinálových zápasech hokejové Ligy mistrů. Třinečtí porazili doma po obratu švédský celek Brynäs 3:1, brněnská Kometa z ledu finského Jyväskylä veze remízu 3:3 a Liberec doma podlehl Curychu 0:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Aron Chmielewski z Třince se raduje z třetí branky proti Brynäs.

Článek
Fotogalerie

Třinec ve vyřazovací části opět prověřuje mužstvo ze Švédska a Oceláři doufají, že i proti Brynäs budou úspěšní, stejně jako v osmifinále proti Malmö. V prvním utkání Oceláři  obrátili výsledek parádně třemi góly ve třetí části. Odveta se hraje za týden v Gävle.

Kometa se v domácí soutěži souží, prohrála sedm z posledních osmi duelů, v Lize mistrů ale překvapuje výbornými výsledky. A to navzdory faktu, že řadu zápasů odehrála s hodně mladou sestavou. I v Jyväskylä nastoupil český mistr bez řady opor, ale pro odvetu vybojoval slibnou plichtu. Hattrickem se při tom blýskl mladíček Jan Süss.

Liberečtí Bílí Tygři sice doma podlehli Curychu 0:1, jediný gól zápasu vstřelil v 45. minutě Inti Pestoni. Severočeši však již dokázali, že ani prohra v domácím prostředí nemusí nutně znamenat tragédii. V osmifinále rovněž prohráli se švédskou Frölundou doma 2:3, aby v odvetě zvítězili v Göteborgu v infarktové bitvě celkem 6:4 v prodloužení a dvojnásobného vítěze soutěže vyřadili.

Čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů - 1. zápasy:
Třinec - Brynäs 3:1
Branky: 41. Rákos, 44. Adamský, 53. Chmielewski - 35. Miller
Jyväskylä - Brno 3:3
Branky: 16. Suomela, 30. Puustinen, 57. Mäenpää - 6., 8. a 47. Süss
Liberec - Curych 0:1
Branka: 45. Pestoni
Bern - Växjö 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Branky: 3. Haas, 28. Bodenmann, 56. Untersander - 44. Fröberg, 47. R. Rosén.

Odvety jsou na programu příští středu, při shodném bodovém zisku určí postupujícího celkové skóre z obou zápasů. Pravidlo o větším počtu nastřílených branek z venku se na rozdíl od fotbalových pohárových zápasů neuplatňuje. Při nerozhodném skóre by následovalo desetiminutové prodloužení čtyři na čtyři, v případě přetrvávající remízy pak samostatné nájezdy. V případě postupu všech českých zástupců by Kometa v semifinále narazila na Třinec, Liberec by v bitvě o finále vyzval lepšího ze čtvrtfinálové dvojice Bern - Växjö.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články