Hlavní obsah

Pastrňák v Edenu všechny překvapil. Tajili jsme to, říká legenda Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké překvapení nachystal hvězdný český hokejový útočník David Pastrňák v pražském Edenu. Během rozlučkové exhibice slávistických legend Jaroslava Bednáře a Marka Tomici si na poslední třetinu vlezl ve výzbroji vypůjčené od Petra Mrázka do brány. „Shodil jsem tak deset kilo,“ hlásil před novináři po netradičním záskoku „Pasta“.

David Pastrňák brankářem! Bylo to náročný, zhubnul jsem asi 10 kilo, přiznal Video: Sport.cz

 
Článek

Pro Pastrňáka nicméně nešlo o úplnou novinku, protože do brány se postavil už během zápasů s bývalými fotbalisty v Říčanech.

„Už jako dítě jsem chytával na betonu, ale na ledě bylo tohle moje třetí vystoupení," prozradil. „Ale vzal jsem si normálně hráčské brusle, jen jsem měl 30 kilo navíc," smál se šestadvacetiletý útočník.

Hvězda Bostonu inkasovala za 20 minut třikrát. Ještě coby hráč „v poli" ale sám dvakrát skóroval.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Vpravo Jaroslav Bednář ze Slavie při exhibičním hokejovém utkání HC Slavia Praha - Výběr hvězd, v němž se loučil s kariérou spolu s Markem Tomicou.

„Bylo to náročné. V bráně bylo vedro a podle mě jsem shodil tak deset kilo," odhadoval následky svého brankářského vystoupení.

„Vždy jsem chtěl být gólman, ale je to finančně náročné, takže mi to nikdy nevyšlo. A jsem rád," kvitoval, že se jeho kariéra nevydala tímto směrem.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

V přední řadě pátý zprava Jaroslav Bednář a čtvrtý zprava Marek Tomica ze Slavie, kteří se utkáním rozloučili s kariérou.

K přesunu do brány ho prý přemluvil jeden z hlavních aktérů klání Jaroslav Bednář. „Bedýnka mě oslovil. Váhal jsem. Ale je to super akce, tak jsem se kývnul," uvedl.

Bednářovi tím udělal velkou radost. „Tajili jsme to pro fanoušky. Čekal jsem, že hodně lidí bude koukat a spíše bude negativní, co se cpe do brány, když čekají jeho finesy. Jsem rád, že dokázal, že je šikovný i v bráně. Mě třeba vychytal do prázdné branky slidem," připomněl Bednář.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko