Hlavní obsah

Pauza, úklid nutný! Ledovou plochu zaplavilo přes sedm tisíc plyšáků

Bakersfield

Akce s názvem Teddy Bear Toss je v juniorských i seniorských zámořských hokejových soutěžích již několik let zavedenou praxí. Fanoušci v předvánočním čase přicházejí na stadióny s plyšovými hračkami, kterými po vstřelení první branky svého týmu zaházejí ledovou plochu. Medvědi a ostatní plyšová zvířata pak prostřednictvím neziskových organizací putují k dětem jako vánoční dárek.

Fanoušci podpořili dobrou věc

 
Článek

K této akci se již šestnáct let připojuje tým Bakersfield Condors z Kalifornie, který působí v nižší zámořské soutěži ECHL. Už po 98 vteřinách zápasu s Utah Grizzlies, kdy otevřel skóre Chase Schaber, většina z osmi a půl tisícovky přítomných fanoušků naházela na ledovou plochu plyšáky.

Duel musel být na několik minut přerušen, na led dokonce vjelo auto, aby všechny hračky sesbíralo. Organizátoři akce pak po dvou dnech oznámili, že jich dohromady shromáždili 7358.

Rekordmanem v tomto směru je tým Calgary Hitmen hrající Western Hockey League (WHL). V roce 2007 se vybralo 26 919 plyšáků, loni jen o necelý tisíc méně. Letošní akce je naplánovaná na 7. prosince, padne v ní nový rekord?

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec