Hlavní obsah

Sci-fi? Ne. Hokejisté z tropické Malajsie sní o zimní olympiádě

Praha

Pokud máte sen, můžete ho nosit v hlavě, ale hlavně pro něj něco musíte udělat. A nezáleží, jak se na vás bude dívat okolí. Například hokejisté z tropické Malajsie sní o zimní olympiádě. Jak může vypadat jejich příprava v Kuala Lumpur, se můžete podívat v přiloženém videu. Někdy nejde ani tak o hráčské umění, ale spíše o samotné nalezení puku v mlze, která se vznáší nad ledem, tak, že by se dala krájet.

Hokejisté z tropické Malajsie sní o olympiáděVideo: Reuters

 
Článek

Venku vedro k zalknutí, lidé se chrání před ostrým sluncem i deštníky. Teplota se zde v těchto dnech pohybuje nad třiceti stupni, přesto přípravný hokejový kemp běží.

„Samozřejmě jsme museli nejdříve zapracovat na odstranění špatných návyků, stále některé máme, ale za jeden rok nevyřešíme všechny problémy," říká kouč Kristof Kovago.

Ve středu Korea porazila v přípravě v Praze Spartu. Před lety nepředstavitelná záležitost. Proč by za pár let, nemohla Malajsie hrát na zimní olympiádě? Proč by nemohla snít?

„Vždycky, když jdete do války, chcete vyhrát, ale reálný pohled je obtížný. Máme hodně starých hráčů, ale pokud pomůžeme budoucí generaci, tak se to může projevit, to je pro nás velmi důležité," věří v lepší časy hokejista Khoo Seng Chee.

Reklama

Související témata: