Hlavní obsah

Skvělé zprávy! Mladý hokejista překonal rakovinu a vyhlíží návrat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpráva o tom, že teprve sedmnáctiletý gólman plzeňské juniorky Jan Lokajíček bojuje s rakovinou, zasáhla v dubnu celou hokejovou komunitu v Česku. Naštěstí teď, o necelé tři měsíce později, přichází skvělé zprávy – mladý bojovník svůj boj vyhrál a vyhlíží návrat na led.

Foto: Instagram @lokajda2

Gólman plzeňské juniorky Jan Lokajíček.

Článek

Vrchol finálové série DHL extraligy juniorů mezi Plzní a Libercem poznamenal moment po skončení pátého zápasu, kdy se na kostce nad ledem objevilo video hráčů Plzně, kteří v něm vyjadřovali podporu svému spoluhráči, gólmanu Janu Lokajíčkovi, kterému byla diagnostikována rakovina varlat. Jeho parťáci si oholili hlavy a poslali mu jasný vzkaz: „Nejsi v tom sám!"

Lokajíček dojemný okamžik prožíval přímo v aréně, chtěl být se svými spoluhráči v momentě, kdy urvou za stavu 3:1 v sérii titul, jenže plzeňským juniorům se to nakonec povedlo až v sedmém zápase, který mladý gólman sledoval už pouze z nemocnice. „Strašně jsem to prožíval, několikrát mě šla zkontrolovat sestřička, jestli se něco nestalo, když jsem v emocích zařval," řekl v rozhovoru pro web hokejka.cz.

Sedmnáctiletý gólman si na jaře letošního roku nahmatal bouličku v intimních partiiích, se kterou navštívil nejprve svou praktickou lékařku, která ho poslala na vyšetření na urologii, které však nejprve odkládal kvůli play off v Písku. Maminka, která se o jeho návštěvě u lékaře dozvěděla náhodou, ho však na vyšetření poslala hned a dobře udělala. Od té doby šlo totiž vše hrozně rychle.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jan Lokajíček (@lokajda2)

Z urologie ho poslali do nemocnice v Motole, kde Lokajíčkovi řekli, že hned druhý den ho budou operovat. „Najednou mi došlo, že je to pro mě konec sezony, a to jsem zdaleka ještě nevěděl, co byla ta hmota, kterou jsem si nahmatal..." řekl v rozhovoru pro web hokejka.cz.

Po operaci přišel další šok. Šlo o zhoubný nádor. „Byla to nejhorší zpráva, jakou jsem kdy dostal, a nechci už nikdy zažít ten pocit. Nikomu to nepřeju," řekl Lokajíček. Poté následovala dvouměsíční chemoterapie, na kterou měl nastoupit právě po pátém finálovém duelu svých spoluhráčů s Libercem, po kterém se o jeho nemoci dozvěděla i veřejnost skrze video.

Kvůli oslabené imunitě z chemoterapie ještě nemohl mladý gólman titul se svými parťáky osobně oslavit, ale nyní má důvod k ještě větší oslavě. Léčba zabrala a rakovina je pryč. „Ano, jsem vyléčený a soustředím se na návrat. Lékaři víceméně jen připomínali, ať nic neuspěchám," uvedl Lokajíček, který v srpnu začne s lehkým tréninkem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pavel Novák (@p_novak_11)

I když má teď sám důvod k radosti, neunikla mu smutná zpráva o tom, že s rakovinou momentálně bojuje mládežnický reprezentant Pavel Novák. „Hned jak jsem se to dozvěděl, napsal jsem mu a nabídl pomoc, kdyby něco potřeboval," uvedl. Na závěr poděkoval všem za podporu a vzkázal, ať se lidé nebojí případné problémy řešit včas. „Můžete si zachránit život," dodal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články