Hlavní obsah

Krásné gesto hokejistů Plzně. Oholili si hlavy na podporu spoluhráče s rakovinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V některých případech jde sport stranou. Tak i když plzeňští junioři bojují ve finále hokejové extraligy o titul s Libercem, v hlavách mají i jiný boj. Jejich brankáři Janu Lokajíčkovi totiž byla před nedávnem diagnostikována rakovina. Celá kabina mu teď poslala vzkaz plný podpory.

Foto: Instagram @lokajda2

Gólman plzeňské juniorky Jan Lokajíček bojuje s rakovinou.

Článek

V posledních dnech vrcholí boj o titul nejen v Tipsport extralize mezi Spartou a Třincem, ale také v DHL extralize juniorů. Plzeňští junioři vedou nad Libercem 3:2 na zápasy a v úterý od 17 hodin mohou na svém ledě rozhodnout.

Po pátém zápase, který Plzeňští prohráli nakonec 2:4 a dovolili tak svému soupeři snížit stav série, běželo na kostce nad ledem video, které si pro svého spoluhráče Lokajíčka, který v pouhých sedmnácti letech bojuje s rakovinou, připravili jeho spoluhráči. Ten moment prožíval přímo v aréně, další vývoj série už bude sledovat jen na dálku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Na Bruslích (@nabruslich)

„Zdar, Lokajda. Víme, že je to pro tebe teď těžký, ale chceme, abys věděl, že jsme tady s tebou," uvedl video jeden z hráčů. „Drž se Lokajda!" popřál pak celý tým svému gólmanovi, který v letošní sezoně odchytal většinu zápasů v druhé nejvyšší lize za Písek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jan Lokajíček (@lokajda2)

Plzeňští junioři porušili nepsané pravidlo, které říká, že po dobu play off by se hráči neměli holit, a oholili si hlavy, aby svého kamaráda podpořili. „Já jsem se to dozvěděl tak tři týdny zpátky a úplně mě to trefilo. Nechtěli jsme to v kabině řešit kvůli němu, abychom mu to pořád nepřipomínali. ... On byl v nemocnici, ale pak přišel do kabiny a řekl mi to sám, tak jsem byl rád. Popovídali jsme si s ním a pak vzniklo tohle video," řekl pro web hokejka.cz útočník Václav Adamec.

Ten také oceňuje, jak je jeho spoluhráč silný a nedává na sobě nic znát. „Bojuje dál a věřím, že tu nemoc přemůže," vzkazuje s tím, že v šestém zápase budou chtít vyhrát pro něj.

Reklama

Související témata:
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko