Hlavní obsah

Soutěže tu stály za prd, nerozšiřujte extraligu juniorů, varuje bývalý hokejista

Bývalý hokejista Václav Nedorost si zvyká na novou roli. V prosinci se připojil jako manažer k reprezentaci do 18 let. Jaké jsou ambice osmnáctky? Může navázat na stříbro, které cinklo nedávno na MS o dva roky staršímu výběru? „Tým teprve poznávám, ale vypadá to, že by ročník 2005 nemusel být špatný. Když se zvládne čtvrtfinále, tak je možný všechno," navnadil fanoušky Nedorost v pořadu Příklep na Sport.cz.

Osmnáctka se připravuje na mistrovství světa, cinkne jí také medaile? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Mistrovství světa do 18 let se uskuteční v dubnu, Nedorost tak zdůrazňuje, že ještě bude čas na to, aby českou reprezentací více poznal. „Zatím jsem byl jen jedné akci. Turnaj pěti zemí ve Švýcarsku jsme vyhráli v konkurenci Německa, Švýcarska, Slovenska a Finska. Vyhráli jsme tři ze čtyř zápasů, ale byla to příprava. Nebyli jsme v nejsilnější sestavě," zdůrazňuje.

I když v nominaci chyběli pochopitelně hráči z juniorských soutěží v Kanadě, stejně byli ve výběru hráči působící v zahraničí. Sedm jich bylo z Finska, po jednom pak ze Švédska a Švýcarska. Mají tohle všechno vnímat fanoušci jako signál, že se stále vyplatí, ale mladí hokejisté prchali do zahraničí? „Nemyslím si, že by museli odcházet už v patnácti," vypálí nejprve bývalý hokejista v pořadu Příklep na Sport.cz.

Ale vzápětí naznačí, že odchod do ciziny minimálně byl správnou cestou. „Dlouhodobě tomu nahrávalo, že soutěže stály za prd. Něco se ale v tomhle směru začalo dělat. Teď se ale mluví o rozšíření juniorky. Jestli k tomu dojde, tak kluci budou odcházet i dál," míní Nedorost. Ten věří, že když se povede zkvalitnit soutěže v Česku, odcházet se sice bude, ale ne tolik.

Adam Jiříček je dalším z českých hokejových talentů, příspěvek z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

„Musíme zkvalitnit soutěže co nejvíce, aby kluci rostli dvěma kvalitními zápasy za týden, aby si hrábli na dno. Pak budeme vychovávat daleko víc talentů, více hráčů pro reprezentaci a extraligu," dodává a s druhým hostem ve studiu, redaktorem Sport.cz Janem Škvorem se shoduje, že Česko má velké talenty i v této věkové kategorii.

Třeba Adama Jiříčka, kterého Plzeň vytáhla už do extraligového utkání. „Jestli bude tak dobrý jako brácha se teprve ukáže, ale v minusu ten zápas neskončil," upozorňuje novinář. „Jsou tam i další kluci, co mají potenciál a mají to před sebou."

Reklama

Související témata: