Hlavní obsah

Surový zákrok v zámoří! Český talent byl po vstřeleném gólu tvrdě sestřelen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdánlivě snadný gól, po kterém byl nekompromisně sestřelen. Český hokejový útočník Lukáš Rousek se počtvrté v letošním ročníku AHL zapsal mezi střelce, na vstřelenou branku však dozajista nějaký ten čas nezapomene. Třiadvacetiletý forvard Rochesteru pečetil vítězství svého celku 3:1 nad týmem Syracuse Crunch trefou do prázdné branky, na oslavy ale nebyl čas…

Foto: Profimedia.cz

Český hokejista Lukáš Rousek v dresu Rochesteru Americans.

Článek

Třiadvacetiletý Rousek v minulé sezoně dokázal během 29 zápasů v dresu Rochesteru Americans nasbírat deset kanadských bodů, tento počin se mu ale během letošního roku povedlo již překonat. Český forvard si drží skvělý průměr jednoho bodu na utkání, po jedenáctém kole tak ve statistikách svítí bilance 4 góly a 7 asistencí.

Prosadit se dokázal také ve čtvrtečním utkání proti domácím Syracuse Crunch, vstřelená branka a zároveň finální tečka za výsledkem 3:1 ale pořádně bolela. Bývalý hokejista pražské Sparty dokázal v poslední minutě při soupeřově hře bez brankáře dojet volný touš a následně ho zasunout do prázdné klece. Toho momentu ale využil urostlý zadák Darren Raddysh, který jej se vší vervou surově sestřelil.

Český útočník střet nečekal, důrazný zákrok nedokázal ustát a v bolestech odletěl až k mantinelu. Po tomto zákroku se navíc strhla menší mela, ve které českého útočníka bránili jeho spoluhráči. V ráži byl především domácí Gemel Smith, sudí tak měli plné ruce práce, aby rozhořčené hokejisty uklidnili.

Raddysh za tvrdý zákrok vyfasoval trest na dvě minuty za napadení, dohra se ale dá očekávat v nejbližších dnech, neboť se spekuluje až o desetizápasovém trestu pro bývalého hráče Tampy Bay.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články