Hlavní obsah

Švédové mají před MS dvacítek několik nakažených včetně kouče

Nákaza nemocí covid-19 promlouvá do složení některých týmů před juniorským mistrovstvím světa v hokeji, které se odehraje na přelomu roku v Edmontonu. Velké problémy mají obhájci bronzu Švédové, kteří si dokonce nejsou jistí, zda na turnaj vůbec odcestují. Pozitivní testy na koronavirus měli už čtyři hráči a tři členové realizačního týmu včetně hlavního kouče Tomase Monténa. Již v neděli mají přitom Švédové, kteří jsou prvním soupeřem českého týmu ve skupině, odletět do Edmontonu.

Foto: Profimedia.cz

ákaza nemocí covid-19 promlouvá do složení některých týmů před juniorským mistrovstvím světa v hokeji (ilustrační foto)

Článek

"Vyvíjí se to ze dne na den, z hodiny na hodinu. Už jsme o celé věci začali jednat s Mezinárodní hokejovou federací (IIHF) a řekli jsme jim, že naše situace vypadá velmi nejistě. Jednání s IIHF pokračují, paralelně s tím se snažíme tady u nás doma dělat, co se dá," uvedl pro švédský deník Aftonbladet generální sekretář hokejového svazu Johan Stark.

Možnost, že by se hrálo MS bez Švédů, nevyloučil. "Záleží na tom, jak se bude vše odvíjet dál. Musíme respektovat IIHF i organizátory. Ať už to rozhodnutí bude jakékoliv, je třeba k němu dojít po vzájemné dohodě. Je tam několik zásadních aspektů, musíme být každopádně zodpovědní vůči našim hráčům a trenérům, ale i směrem k IIHF," řekl Stark.

"Zabýváme se možností nahradit nemocné, samozřejmě i v případě trenérů. Jenže to není jen Montén, o koho jsme přišli. Je to opravdu hodně zlé," dodal Stark.

Lukas Reichel o šampionát přijde

O šampionát přijde Lukas Reichel, osmnáctiletý synovec olympijského vítěze Roberta Reichla, který měl reprezentovat Německo. Sedmnáctý hráč letošního draftu NHL, při němž si ho vybralo Chicago, byl pozitivně testován. Měl přitom patřit k tahounům mužstva. MS hráčů do 20 let okusil již před rokem a za sedm zápasů nastřádal talentovaný útočník pět bodů (3+2). Scházet bude i další útočník Nino Kinder či brankář Tobias Ancicka.

Změny v nominaci museli provést také Američané. Domácí Kanadě, která na posledním šampionátu v Ostravě a Třinci zvítězila, narušily pozitivní testy přípravu v Red Deer. Tým musel nastoupit čtrnáctidenní karanténu a znovu začal trénovat v úterý, když dostal zelenou od zdravotních úřadů provincie Alberta.

Šampionát se odehraje v "bublině" v Edmontonu, kde se povedlo dokončit minulou sezonu NHL. Hrát se bude od 25. prosince do 5. ledna. Český výběr čekají v základní skupině souboje se Švédy, Rusy, Američany a Rakušany.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: