Hlavní obsah

Tragédie zdrtila německý hokej. Mladý reprezentant zemřel po nárazu hlavou do mantinelu

Jsou momenty, kdy jde všechno stranou. Sport nevyjímaje. Tragická zpráva otřásla v předvečer Štědrého dne celým hokejovým světem. Teprve osmnáctiletý německý hokejista Niclas Kaus podlehl vážným zraněním hlavy, které utrpěl 18. prosince.

Foto: Twitter @WJCBUBBLE

Niclas Kaus zemřel po nešťastném nárazu na mantinel

Článek

Tragédie dala vzpomenout na událost, která otřásla v té době ještě československým hokejem v roce 1990, kdy během utkání Košic a Zlína narazil hlavou do mantinelu hostující obránce a reprezentant Luděk Čajka. O několik dní později v nemocnici vážnému poškození míchy a krčního obratle v 26 letech podlehl.

Teď se tragická událost opakovala v Německu. Osmnáctiletý hráč klubu Löwen Frankfurt a německý reprezentant do 20 let Niclas Kaus utrpěl 18. prosince během utkání nižší soutěže v Bad Nauheimu vážné poranění hlavy, když v 25. minutě po jednom ze soubojů nekontrolovatelně narazil hlavou do mantinelu.

Talentovaný hokejista byl okamžitě převezen do nemocnice, kde byl operován. Ani přes veškerou snahu lékařů se mladému muži život zachránit nepodařilo. O pět dní později zemřel.

"Nejhorší obavy se naplnily. Dny plné úzkosti a strachu skončily tím nejtragičtějším možným způsobem. Niclas prohrál svůj boj o život. Všichni jsme šokováni tímto hrozným neštěstím," píše se v prohlášení klubu.

Obrovská vlna solidarity a podpory Kausově rodině následně zaplavila sociální sítě. "Je to šílená rána osudu pro všechny a především pro Nicklasovu rodinu. Myslíme na jeho blízké," těžce hledal slova Kausův trenér Stefan Krämer.

Kluby po celém Německu držely k uctění památky mladého hokejisty před svátečními zápasy minutu ticha.

Reklama

Související témata: