Hlavní obsah

Plzeň - Lugano 3:2V Plzni objevili kanonýra. Němec dvěma góly pomohl k odplatě

Plzeň
Aktualizováno

Hokejová Plzeň objevila přes léto nečekaného kanonýra. Útočník Vojtěch Němec dal v přípravě na extraligu už sedm branek a zaskvěl se i na úvod Ligy mistrů, když nasázel dva góly domácích do sítě Lugana při výhře Škody 3:2.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Jani Lajunen z Lugana a hráči Plzně Václav Nedorost a Vojtěch Němec.

Článek

„Mám radost, že mi to takhle padá, ale snad se nevystřílím dřív, než se pořádně rozjede sezóna," vykládal Němec, jenž před 4172 diváky otevřel skóre trefou z přesilovky. Na přelomu prvního a druhého dějství se domácí ubránili při čtyřminutovém oslabení při Kodýtkově pobytu na trestné lavici, pomohla jim i tyč po pokusu Romanenghiho.

Nedorost, další letní posila Škody, pak hned za 12 vteřin zareagovala na vyrovnání švýcarského klubu a gólovou odpověď měl nejlepší tým základní části uplynulého ročníku extraligy i na druhý puk ve Frodlově síti, jenž přišel při Nedorostově vyloučení.

V čase 53:37 se po Kracíkově akci prosadil z mezikruží znovu Němec, hrající zjevně s velkou chutí a domácí těsný výsledek uhájili i při téměř dvouminutové power play Lugano. Plzeň uspěla zaslouženě, byla aktivnější a útočné akce měla nebezpečnější. Hosty nakonec nespasilo ani třicet zásahů výborně chytajícího lotyšského reprezentačního brankáře Merzlikinse.

V sobotu od 16.30 h Plzeň při druhém domácím vystoupení přivítá obhájce prvenství Jyväskylä. „Takové zápasy ukazují naší skutečnou sílu a nebereme to ani náhodou tak, že pojedeme na půl plynu. Chceme hlavně doma vyhrávat, první krok se povedl," mínil obránce Jakub Kindl.

Plzeň se tak trochu povedla odplata za předloňské vyřazení z úvodního kola play off soutěže právě Luganem. Jsme rádi, že jsme se po odmlce do Ligy mistrů vrátili a užíváme si konfrontaci s evropským klubovým hokejem a jen doufám, že nás i v sobotu přijdou naši skvělí fanoušci zase podpořit v podobně hojném počtu," doufal trenér Ladislav Čihák

Hokejová Liga mistrů - skupina H:
HC Škoda Plzeň - HC Lugano 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. V. Němec (Nedorost), 32. Nedorost (Gulaš), 54. V. Němec (Kracík, D. Kindl) - 32. Reuille (Sannitz), 8. Klasen (Lapierre, J. Lajunen). Rozhodčí: Heikkinen (Fin.), Pražák - Ondráček, Špůr (všichni ČR). Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 4172.
Sestava Plzně: Frodl - Allen, Kaňák, J. Kindl, Čerešňák, Pulpán, Vráblík - Kantner, Nedorost, Gulaš - Stach, Kratěna, Indrák - D. Kindl, Kracík, V. Němec - J. Straka, Kodýtek, Eberle - Pour. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Špaček.
Další zápasy
Skupina A:
Curych - Aalborg 6:5 v prodl.
Vídeň - Frölunda 1:4
Skupina G:
Växjö - Bern 1:2
Cardiff - Salcburk 2:5
Skupina H:
Banská Bystrica - JYP Jyväskylä 1:6

Reklama

Související témata: