Hlavní obsah

Ve fotbale by se neztratil! Zkušený hokejový gólman předvedl unikátní kousek

Vychytal cennou výhru, ale do myslí fanoušků se zapsal něčím úplně jiným než povedenými zákroky. Hokejový brankář Chomutova Miroslav Hanuljak upoutal pozornost nevšedním kouskem. Místo přerušení hry nebo rozehrávky hokejkou se totiž inspiroval u fotbalových kolegů a předvedl parádní výkop.

Foto: Roman Dušek/Piráti Chomutov

Chomutovský brankář Miroslav Hanuljak předvedl v play off 2. hokejové ligy parádní fotbalový kousek.

Článek

Zkušený 38letý gólman si navíc drzý kousek dovolil v prvním čtvrtfinále play off 2. ligy. Chomutov, který nakonec deklasoval Příbram potupným debaklem 14:1, vedl ve druhé třetině nad Příbramí 4:1.

Hanuljak chytil do lapačky nahození ze středního pásma, ale nečekal na hvizd rozhodčího. Puk si hned nadhodil a nakopl ho vysoko i daleko. Až za červenou čáru. Gólová asistence z toho sice nebyla, protože sudí při útočné akci Pirátů odpískal ofsajd, ale bývalý brankář Litvínova, Mostu nebo Nitry netradiční rozehrávky nelitoval.

„Samozřejmě by potěšilo, kdyby z toho byl gól, ale ani mě to nemrzí. Chtěl jsem hru míň přerušovat, protože byla hodně kouskovaná," vysvětlil svůj záměr v rozhovoru pro sociální sítě klubu.

Jak bylo na povedeném Hanuljakově kousku znát, rozhodně ho nepraktikoval poprvé. „Začalo to srandou při tréninku, kdy jsme to s kluky zkoušeli. Vlastně celkem pravidelně. Zjistil jsem, že to je celkem rychlý způsob rozehrávky a dá se využít," líčil.

A v zápase přišla situace, kdy se k výkopu opravdu dostal. „Nějak to přišlo. Je to dílo okamžiku. Nejde takhle rozehrát pokaždé, musím mít čas. A hlavně prostor vpravo, protože kopu pravou nohou," usmál se Hanuljak.

Důvodů k radosti měli Piráti skutečně mnoho. Do úvodního utkání vyřazovacích bodů sice vstupovali v roli favorita, ale s Příbramí v základní části padli třikrát ze čtyř případů. Po první třetině, která skončila výsledkem 2:1, se však Severočeši rozjeli a soupeře donutili dokonce třikrát střídat gólmana!

Dominik Šorf, jednička Přibrami, střídal ve 27. minutě po čtyřech inkasovaných gólech. Náhradník Petr Jiroušek dostal ještě do konce třetiny hned pět branek a zmizel v útrobách stadionu. Když se pak Šorf vrátil na poslední část do branky, už v ní nechtěl zůstat. Ale když zamířil zpátky na střídačku, tak na ní brankářská dvojka chyběla. Jiroušek se objevil až po pár minutách a nakonec utkání dochytal. Zápasu bizarní momenty nechyběly...

Hattrickem se na demolici podílel Tadeáš Svoboda. „Myslím, že Příbram nestíhala fyzičkou, my jsme si to dobře házeli a napadalo nám to tam. Bylo pro nás těžké udržet koncentraci. Smáli jsme se, že to je jak v krajském přeboru," culil se 19letý útočník pro klubové sociální sítě.

Právě v ústecké krajské lize působil Chomutov kvůli finančnímu krachu po sezoně 2019/2020 ještě loni, ale rychle se drápe zpátky do popředí a může snít o tom, že se vrátí do druhé nejvyšší soutěže už pro příští ročník. V týmu letos působí i litvínovské legendy Viktor Hübl a František Lukeš, jasně nejproduktivnější hráči Pirátů.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice