Hlavní obsah

Vítkovice doplatily na nevyužitou přesilovku a zbytečná vyloučení. Holaňovi se i tak série líbí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po posvícení přišel půst. Zatímco v úterý hokejisté Vítkovic na brněnském kluzišti ve třetím čtvrtfinále extraligového play off dominovali, o den později museli skousnout těsnou porážku 1:2. Před sobotním pokračováním série v Ostravě je stav nerozhodný 2:2 na zápasy.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Vítkovic Aleš Stezka inkasuje gól. Zleva Tomáš Kundrátek z Brna a Mario Grman z Vítkovic.

Článek

Vítkovičtí ve středečním duelu prohrávali s domácí Kometou 0:2, ale ve druhé třetině vstřelili kontaktní gól a poté dostali uprostřed zápasu při současném vyloučení Hollanda a Strömberga možnost zahrát si dvě minuty přesilovku v pěti proti třem. Jenže si nevypracovali pořádnou šanci. „To pro nás byla velká výhoda. Kdybychom vyrovnali, možná bychom pak zlomili utkání v náš prospěch," přemítal zklamaný vítkovický útočník Rastislav Dej.

I poté se jeho mužstvo snažilo ze všech sil vynutit si aspoň prodloužení. „Bušili jsme do soupeře, avšak Kometa se zatáhla a čekala na brejky. Přestože jsme se nechali párkrát zbytečně vyloučit, šance jsme si vypracovali. Puk jsme ale bohužel do sítě nedotlačili. Připomínalo mi to druhé utkání v naší hale," porovnal. „Věřím, že v sobotu budeme mít před našimi fandy navrch zase my," dodal slovenský forvard.

Podle kouče Vítkovic Miloše Holaně, který postrádal kromě Bukartse i čerstvé marody Jarůška a Gewieseho, byl k vidění vyrovnaný zápas v parádní atmosféře. „Když jsme snížili na 1:2, měli jsme možnost ve dvojnásobné početní převaze nakročit k obratu. Dvouminutovou přesilovku jsme ovšem nesehráli dobře," mrzelo ho.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Willie Raskob z Vítkovic dává gól brankáři Brna Dominiku Furchovi. Vlevo Kristián Pospíšil z Brna

Hlavně v poslední třetině pak mělo jeho mužstvo víc ze hry, ale zbytečnými vyloučeními si nápor rozdrobilo. „Vedle nevyužité přesilovky pět na tři je to další důvod, proč jsme v Brně nezvítězili i podruhé. Doma se musíme zbytečných faulů rozhodně vyvarovat," myslel Holaň už na víkendové střetnutí.

V něm požene vítkovické hokejisty dopředu napěchovaná ostravská aréna. „Věřím, že nám naši příznivci pomohou k tomu, abychom se v pondělí vrátili do Brna s mečbolem v kapse," přál si trenér.

Holaň věří, že napínavá čtvrtfinálová série bude pokračovat v dosavadním duchu. „Všechny čtyři zápasy se mně moc líbily. A předpokládám, že i divákům. Měly šťávu, bojuje se na doraz. Tak to má v play off být," zamlouvá se mu.

Reklama