Hlavní obsah

Ve stopách Nečase a Jiříčka! Syn trojnásobného mistra světa doma slyší rady i kritiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci těšte se. O pozornost se na hokejové scéně hlásí Marek Vlasák, syn trojnásobného mistra světa Tomáše Vlasáka. Ten je sice sportovním manažerem extraligové Plzně, syn ale stoupá hokejově vzhůru u konkurenta v Mladé Boleslavi. „Boleslav o něj stála a já ho nechci mít pod sebou, chci se vyhnout řečem, víme, jaké je u nás prostředí," vykládá v pořadu Příklep na Sport.cz Vlasák starší.

Proč Vlasák junior nehraje u táty v Plzni? Vlasák starší prozrazuje v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Hrdý táta pochopitelně pečlivě sleduje, jak si syn vede. Když je šance, ochotně poradí, dokáže být i kritický. „Ale určitě ne tak, jako byl táta na mě. Myslím, že by to pak možná nezvládl. Takže rady mu dávám, ale hokejovým životem se musí prokousat sám," tvrdí Vlasák starší.

Zkušeností má na rozdávání, takže junior dostává hodně užitečných rad. „Pozná mraky trenérů, někdo ho bude mít rád, druhý na něj bude křičet, bude ho brát více, další třeba méně," neskrývá, na co syn bývalého reprezentanta může narazit.

Hokejový pořad Příklep se sportovním manažerem Plzně Tomášem VlasákemVideo: Sport.cz

V Mladé Boleslavi se posouvá hokejovým žebříčkem a dělá tátovi radost. „Poprvé se dostal do dvacítky. Pak se vrátil a na prvním utkání si přetrhl vaz v kotníku a naštípl si lýtkovou kost. Letní přípravu by ale měl stihnout a doufám, že už bude koketovat s Chance ligou," těší se táta Vlasák.

Mladá Boleslav bude mít v létě velký problém, soudí novinář v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

U syna dokáže ocenit, jaká má herní myšlení. „To je výhoda, to se nedá naučit, má vidění hry, čtení. Občas si říkám, jak tam některého hráče mohl vidět," pojmenuje jednu z předností Vlasáka juniora. „Na druhou stranu potřebuje zesílit. Hodně vyrostl, ale nestihl se obalit svalovinou. Musí do sebe dostat sílu a pak krok dopředu udělá," věří.

S radostí také sleduje, jak si synek dává do těla a přidává si. „Je mu jasné, že jen trénovat nestačí. Musí dělat věci navíc, pilovat střelbu. Snad to pochopil," tvrdí sportovní manažer Plzně. Sám také synovi doporučil, aby neodcházel v mládežnickém věku sbírat hokejové zkušenosti do ciziny.

„Měl možnost odejít, ale já mu řekl, ať zůstane tady. Spousta kluků, co hrála doma, se dostala do nejvyšších pater," má jasno Vlasák starší a za příklad dává třeba Davida Jiříčka či Martina Nečase. „I odsud se dostali do velkého hokeje. Vždycky je to tom klukovi samotném, jak je ochotný dřít a jít si za svým snem."

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep se sportovním manažerem plzeňského extraligového klubu Tomášem Vlasákem se můžete podívat ve videu.

Reklama