Hlavní obsah

VIDEO: Hokejistky USA a Kanady ukázaly, že ani dámy se rvaček nebojí

Jirka G. NovákSport.cz

Hokejové rvačky jsou už docela běžným koloritem všech soutěží na světě a nikoho už pořádná bitka chlapíků na bruslích nepřekvapí. Jenže tentokrát se do sebe pustily ženy a to dokonce ve sledovaném mezinárodním zápase mezi národními týmy Kanady a USA. Závěru přípravného utkání v kanadské Victorii poznamenala hromadná strkanice.

Foto: ČTK/AP

Američanka Erika Lawlerová (vlevo) v souboji s Colleen Sostoricsovou z Kanady

Článek

Celý incident vznikl asi deset vteřin před koncem, když jednu z Američanek počastovala ošklivým krosčekem zezadu hvězda kanadské reprezentace Hayley Wickenheiserová. Na amatérském videozáznamu umístěném na youtube je pak vidět, jak se do sebe pustí několik hráček najednou.

Vše ale trvalo jen minutu, dámy se od sebe podařilo odtrhnout a několik posledních vteřin utkání už se v klidu dohrálo. A nevraživost se nepřenesla ani do závěrečného potřásání rukou, více než šest tisícovek fanoušků už si na další pěsti v akci nepřišlo..

"S Američankami jsou to vždy nejlepší a nejvypjatější zápasy. Vždy ze se be chcete vydat to nejlepší. Fanoušci nám dodávali energii a byl to jeden z našich nejlepších výkonů za poslední dobu," řekla po zápase Wickenheiserová, která přihrávala na dvě branky kanadského týmu.

Pondělní zápas, který skončil vítězstvím 3:1 pro Kanadu, byl prvním ze série přípravných střetnutí obou družstev před olympijskými hrami ve Vancouveru. Podruhé se potkají v pátek 16. října v americkém Spokane.

Reklama

Související témata: