Hlavní obsah

Výborná noc v podání českého útočníka! Frk zazářil v AHL hattrickem

Český hokejový útočník Martin Frk si v sobotu v nižší zámořské AHL připsal druhý hattrick v sezoně a pomohl k domácímu vítězství Springfieldu nad Lavalem 5:2. Devětadvacetiletý odchovanec Karlových Varů byl vyhlášen první hvězdou utkání a s 26 brankami se dělí o třetí místo mezi nejlepšími střelci AHL.

Foto: Springfield Thunderbirds

Hokejový útočník Martin Frk v dresu Springfieldu.

Článek

Frk vstřelil hattrick také 18. února při porážce na ledě Bridgeportu 4:5 v prodloužení. Mezi kanonýry AHL se vyrovnal Michaelu Carconemu z Tucsonu a Rileymu Berberovi z Texasu. Dva góly ztrácí na vedoucího Matthewa Phillipse z Calgary Wranglers a jednu trefa jej dělí od Rocca Grimaldiho z Rockfordu.

S 53 body z 53 zápasů je Frk i nejproduktivnějším hráčem farmářského klubu St. Louis. Celkově mu patří jedenácté místo a z Čechů je v soutěži nejlepší. Jen čtyři branky chybí Frkovi k vyrovnání klubového rekordu Thunderbirds, který drží s 30 góly Američan Anthony Greco ze sezony 2018/19.

V minulém ročníku byl Frk při působení na farmě Los Angeles v Ontariu se 40 brankami z 58 zápasů druhým nejlepším střelcem AHL. Předčil jej pouze Američan Stefan Noesen, který v 70 utkáních za Chicago Wolves vstřelil 48 gólů.

Se St. Louis podepsal Frk loni v polovině července jako nechráněný volný hráč roční dvoucestnou smlouvu na 750 tisíc dolarů a v případě působení na farmě má příjem 500 tisíc dolarů. V dresu Blues v NHL šanci dosud nedostal.

V NHL má pelhřimovský rodák na kontě ze 124 utkání 41 bodů za 20 branek a 21 nahrávek. V AHL si připsal v 389 duelech základní části 306 bodů (163+153). V 35 zápasech play off má bilanci 30 (10+20). V roce 2017 získal s farmou Detroitu Grand Rapids Calderův pohár.

Reklama

Související témata: