Hlavní obsah

Záhadná smrt otce. Ruský hokejový supertalent zasáhla drsná rána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrt zahalená tajemstvím zasáhla mladého hokejistu Matveje Mičkova. V pouhých 51 letech zemřel jeho otec Andrej. Osmnáctiletý Matvej Mičkov je už delší dobu považován za velkou ruskou hokejovou naději, dokonce snad největší od dob nástupu Alexandra Ovečkina. Očekává se, že bude jedním z nejsledovanějších účastníků letošního draftu NHL.

Foto: eliteprospects.com

Matvej Mičkov na archivním snímku.

Článek

O záhadném skonu Mičkova staršího informují ruská média. Co se přihodilo: Rodina zažívala vcelku běžný hokejový podvečer. Podle informací deníku Sport-Express otec Mičkov sledoval i se synem dramatický víkendový zápas play off KHL mezi Petrohradem a CSKA.

Z ničeho nic však opustil dům a nevracel se. Po chvíli se mu snažili blízcí dovolat, ale marně. Mobil měl vypnutý. Doklady i klíčky od auta nechal Mičkov doma.

Rozjelo se pátrání, zapojila se do něj i policie. Ta v úterý našla tělo mrtvého hokejistova otce v rybníku nedaleko od domova. Ruská média nezmiňují žádný problém spojený s otcem hokejisty. Ani alkohol, ani hádky. Prostě záhadná smrt. Vyšetřování probíhá.

Mičkov starší kdysi k hokeji přivedl syna a následně ho i trénoval. Matvej Mičkov je hráčem Petrohradu, ale hostuje v Soči, týmu, kterému už sezona skončila. V minulosti zazářil například na mistrovství světa do 18 let. V roce 2021 mladé sborné pomohl ke stříbru, hrál i za áčko a v listopadu téhož roku se v 16 letech a 11 měsících stal historicky nemladším autorem branky v dresu ruského nároďáku. Překonal Ovečkina, kterému se to v roce 2003 povedlo v 17 letech a 11 měsících.

V poslední době se ovšem Mičkov na světové scéně nemůže objevovat. Rusko je po invazi na Ukrajinu vyloučeno ze všech soutěží.

I proto talent poněkud propadl v žebříčcích pro nadcházející draft NHL. Původně měl s Kanaďanem Connorem Bedardem bojovat o pozici celkové jedničky, nyní tak vysoko stavěn není.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán