Hlavní obsah

Zemřel nejstarší z bratrů Šťastných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 77 let zemřel v sobotu bývalý hokejový trenér Vladimír Šťastný, nejstarší bratr známých hokejistů Petra, Mariána a Antona Šťastných. Vladimír Šťastný získal jako asistent hlavního trenéra kompletní medailovou sbírku se slovenskou hokejovou reprezentací na mistrovstvích světa IIHF.

Foto: hockeyslovakia.sk

Vladimír Šťastný.

Článek

V mládežnických letech byl nestarší z bratrů hokejovým brankářem, ale před profesionální kariérou nakonec upřednostnil studium. „Vystudoval fakultu tělesné výchovy a sportu na Univerzitě Komenského v Bratislavě. Po škole se už jako hráč k hokeji nevrátil," uvedl web hockeyslovakia.sk.

Stal se hokejovým trenérem. Působil na klubové úrovni v Československu a poté ve Švýcarsku a Německu. Na olympiádě v Lillehammeru v roce 1994 byl asistentem reprezentačního trenéra Júlia Šuplera. Lídrem slovenského týmu byl tehdy jeho bratr Peter.

K národnímu týmu se pak Vladimír Šťastný vrátil v roce 1999, když spolupracoval s hlavním trenérem Jánem Filcem. Jako asistent trenéra získal stříbro na MS v Petrohradě v roce 2000 a zlato na šampionátu v Göteborgu v roce 2002. Bronz na mistrovství světa v Helsinkách v roce 2003 získal už jako trenér brankářů.

Reklama

Související témata: