Hlavní obsah

Životní výhra! Další mladý hokejista přepral rakovinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdůležitější zápas kariéry vyhrál 19letý hokejový obránce Matěj Pinkas. Hráč Kolína a Hradce Králové v říjnu na svém Instagramu oznámil, že mu bylo diagnostikováno onkologické onemocnění. A po více než třech měsících těžkého boje se mohl zaradovat: „Cancer-free! Mám obrovskou radost, že to konečně můžu říct,“ uvedl juniorský reprezentant na sociální síti.

Foto: IIHF

Český reprezentant Matěj Pinkas (vlevo) a Logan Cooley z USA během utkání MS do 18 let.

Článek

Pinkas si před dvěma roky zahrál na mistrovství světa osmnáctek. Byl i součástí reprezentace do dvaceti let. O šanci zahrát si na přelomu roku na šampionátu dvacítek však kvůli rakovině přišel.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Matěj Pinkas 🇨🇿 (@matypinky)

Stejně jako další mládežnický reprezentant Pavel Novák minulý rok. Se zákeřnou nemocí bojoval i gólman plzeňské juniorky Jan Lokajíček. Všichni naštěstí bitvu zvládli.

„Děkuju všem z onkologického oddělení Fakultní nemocnice v Motole a taky těm, co mě podporovali a drželi mi palce," vzkázal Pinkas.

Pod příspěvkem se hned sešla lavina nadšených reakcí. „Nejlepší zpráva, co jsme mohli dostat, Pinky!" napsal Novák, který oznámil překonání rakoviny v říjnu.

Pinkas v letošní sezoně nastoupil jen ke třem srpnovým zápasům za dvacítku. Za Kolín ani Hradec už nenaskočil. Snad se vrátí na led co nejdříve.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán