Hlavní obsah

Emoce na jihu Čech! Pivo na ledě, Motor cítí křivdu: Sporné rozhodnutí, míní Valský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový Motor se trápí téměř na chvostu tabulky, za ním je pouze Kladno. Aby se České Budějovice dostaly výš, potřebují zvládat takřka vyhrané zápasy. Jako ten s Plzní. Doma v pátek vedli po čtyřiceti minutách o dvě branky, ale nakonec mají jen bod za prohru 3:4 v prodloužení. Domácí cítí hodně hořkou křivdu po přísném verdiktu sudích.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jakub Pour z Plzně (vpravo) v pěstním souboji s Jakubem Valským z Českých Budějovic.

Článek

Jakub Valský se v nastaveném čase natlačil do brankoviště. Kotouč se po odrazech dostal mezi betony dezorientovaného gólmana Svobody. Jihočeský útočník si puku všimne a i s brankářem ho dotlačí do branky. Sudí hned rozpažují, na Valského se vrhne trojice plzeňských ochránců i Svoboda. Nejvíc to schytá od Jakuba Poura. Oba jsou vyloučení za bitku, forvard Motoru však navíc dostává dvojku za sekání brankáře.

„Nepřišlo mi, že bych do gólmana píchnul. Písknuto nebylo, viděl jsem puk mezi betony, brankář o něm nevěděl, tak jsem ho chtěl dorazit. Pak na mě naskákali protihráči," popisoval situaci pro klubový web Valský.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva brankář Českých Budějovic Jan Strmeň, Kryštof Hrabík z Plzně a Kristofers Bindulis z Českých Budějovic.

Zmínil také, že hlavní problém byl podle rozhodčích v tom, že hrál po přerušení. „Sporné rozhodnutí, odpískáno totiž rozhodně nebylo," zopakoval.

Plzeň následnou přesilovku využila už po 19 sekundách. Stejně jako v neděli s Mladou Boleslaví odvolala při identické situaci gólmana a vylepšila si početní výhodu. Risk v prodloužení jí vyšel počtvrté v sezoně. „Už jsme si na to zvykli. Víme, jak hrát bez gólmana. Věříme si na to," usmíval se obránce Petr Zámorský, jehož dělovka duel rozsekla.

Na led poté létaly kelímky s pivem. Domácí fanoušci těžko nesli další ztrátu svého klubu. Situace v hledišti byla na ostří nože, jiskřilo to i mezi oběma tábory. Motor sice cítí křivdu, ale nemusel by smutnit, kdyby nepokazil třetí třetinu.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Potyčka před brankou Jana Strmeně z Českých Budějovic.

Na 2:3 nejprve snižoval ve 43. minutě Schleiss, když Strmeňovi prošla jeho rána mezi rukou a tělem. A při power play po nepovedeném vyhození Jihočechů srovnal Kodýtek. „Takový náskok bychom si měli pohlídat," smutnil autor prvního gólu Budějovic Valský.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice