Hlavní obsah

Otřesený skončil na střídačce. Takhle stmelený tým jsem dlouho neviděl, přiznal Rychlovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odehrál jen 134 vteřin, všehovšudy čtyři střídání. Přesto hrál liberecký snajpr Jakub Rychlovský zásadní roli při postupu Liberce do čtvrtfinále hokejové extraligy po výhře 4:1 nad Olomoucí. V rozhodujícím předkole stačil otevřít skóre. Poté ho vypnul Švrček a Rychlovský dohrál. Ale Tygři pětiminutové vyloučení potrestali vítězným gólem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec–Olomouc, olomoucký Švrček byl po faulu na Rychlovského vyloučen do konce zápasuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Předkolo play off, 5.zápas: Liberec - Olomouc

Prvních pět minut bylo pro osud utkání zásadních. Souhlasíte?

Vstup do zápasu jsme měli výborný už ve dvou zápasech u nich a říkali jsme si, že do toho musíme vstoupit úplně stejně. Myslím, že se nám to povedlo na výbornou.

Ano, už ve třetí minutě jste vstřelil gól, když jste sebral puk kapitánovi Olomouce Ondruškovi.

Vyvážel puk a ten mu možná trochu skočil, hokejku s pukem si dal vedle sebe, bekčekoval jsem, nadzvedl jsem mu to a už jsem věděl, že jdu sám na bránu a naštěstí to tam spadlo.

V páté minutě vás vypnul Švrček úderem do hlavy. Viděl jste ho?

Vypadl puk ze skrumáže a viděl jsem, že Oscar Flynn byl za hráčem, prohodil jsem to a už jsem jen viděl, jak jejich obránce na mě letí. Byl to mžik. Nestihl jsem vůbec zareagovat. Trefil mě a dopadlo to takto…

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec–Olomouc, olomoucký Švrček byl po faulu na Rychlovského vyloučen do konce zápasuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Vaši parťáci využili následný trest. Vnímal jste v kabině oslavy?

Moc ne. Byl jsem trochu mimo. Naštěstí mě moc hlava nebolela, ani za krkem mě neztuhlo, takže jsem si říkal, že to bude dobré. Ale měl jsem malinko mžitky před očima, takže jsem tomu chtěl dát čas. Vím, že s hlavou nejde o žádnou srandu. Jak jsem se zklidnil, říkal jsem si, že to bude dobrý, a šel jsem to zkusit, ale odehrál jsem ve druhé třetině jen dvě střídání. Jak jsem se rozproudil, zase jsem se cítil mimo, nebyl jsem do hry vtažený. S trenéry a doktory jsme se shodli, že s hlavou to není jen tak, raději to necháme být a půjdu ze zápasu dolů.

Zranění hlavy jsou nečitelná. Věříte, že budete pro čtvrtfinále v pohodě?

Teď už se cítím de facto úplně v pohodě. Nevím, co to udělá, až se zase trochu rozproudí krev. Ale hlava mě vůbec nebolí, za krkem mě nijak neztuhlo, mžitky před očima nemám. Trochu jsem jen cítil, že mám z levé strany špatné periferní vidění. Byl jsem spíš otřesený, než že bych měl otřes mozku. Doufám, že bude všechno v pohodě a budu na pátek připravený.

Čeká vás ještě vyšetření?

Jsme domluvení s doktorem, že si dáme ve středu vědět a postupovat budeme podle toho, jak se budu cítit.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec–Olomouc, radost domácích hokejistů po postupu do čtvrtfináleVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Přijdete mi víc ochraptělý než normálně. Prožíval jste zápas na střídačce víc než na ledě?

Upřímně na druhou třetinu jsem moc nekoukal, ve třetí třetině jsem koukal a byl jsem víc nervózní, než kdybych hrál. Spíš jsem ale trochu nastydlý, takže spíš je to z toho, než že bych byl ochraptělý ze řvaní.

Cesta do čtvrtfinále vedla přes obrat série z 0:2 na 3:2, museli jste se vypořádat s těžkou situací. Neberete to nyní zpětně jako plus?

Každý zápas jsme chtěli vyhrát, jenže dva doma se nám hrubě nepovedly, i když jsme oba prohráli v prodloužení, ale každý hráč podal podprůměrný výkon. Po druhém prohraném zápase jsem tady mluvil o tom, že teď musíme ukázat týmový charakter. A co jsme pak v šatně, jeden jak druhý, předvedli, je něco neuvěřitelného. Takhle stmelený tým jsem dlouho neviděl. Je to obrovská radost stát tam po boku kluků a vidět, jak jeden druhému přeje, jak táhneme za jeden provaz. Když v tom budeme pokračovat, můžeme být pořád úspěšní.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Proběhl po druhém zápase nějaký zásadní okamžik, sedli jste si a vyříkali si to?

Lídři týmu si vzali slovo, něco jsme si řekli a přesně do puntíku jsme to splnili. Šlo o hlavní klíč k tomu, že jsme to dovedli dál. Ukázalo se, jaké neuvěřitelné lídry máme v šatně. Oni mají s těmito zápasy obrovské zkušenosti. Za to jim patří velké díky, že nastavili jasnou hierarchii v kabině, jasný směr, který se bude udávat. A všichni jsme za nimi šli, plnili to do puntíku. Když tam pak každý přidá, co má, může to fungovat. Nám se to povedlo.

Teď vás čeká Sparta.

Se Spartou jsou vždy, už historicky, třaskavé boje. Ale když budeme pokračovat v tom, jak teď hrajeme, tak se nás může bát každý soupeř v lize. Maximálně se na to připravíme, zregenerujeme a půjdeme do toho.

Reklama