Hlavní obsah

Počtvrté začal Pešán v Liberci vítězně. Bude to mít drahý, slíbil Vlach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před patnácti lety si Filip Pešán odbyl debut v extralize proti Mladé Boleslavi, nyní si se stejným soupeřem odškrtnul na střídačce Bílých Tygrů obnovenou premiéru. Začal výhrou 4:3, kterou v samotném závěru zařídil Jaroslav Vlach.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec - BK Mladá BoleslavVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Zatímco na podzim 2008 tehdy třicetiletý Pešán prohrál v Boleslavi 1:2, nyní Liberec pod jeho vedením Bruslařský klub porazil 4:3.

„Bude to mít drahý,“ slíbil s úsměvem střelec vítězného gólu Jaroslav Vlach coby týmový pokladník. Pešán začal pod Ještědem už počtvrté. Proti Boleslavi odkoučoval 335. zápas na střídačce bílých šelem, oslavil 201. triumf, ale možná zaplatí zápisné, jako by šlo o jeho úplnou premiéru. „Musíme se ještě poradit s kluky, ale nějak se na něj domluvíme,“ poznamenal Vlach po cenné výhře.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Filip Pyrochta z Mladé Boleslavi se raduje z gólu svého týmu.

Boleslav sehrála pod Ještědem dobrou partii, dvakrát vedla, domácí však dvěma góly v poslední třetině skóre otočili a urvali tři body. Utkání sledovalo téměř sedm tisíc lidí včetně reprezentačních koučů Radima Rulíka, Ondřeje Pavelce či generálního manažera národního týmu Petra Nedvěda.

Bývalý reprezentační trenér Pešán stál na střídačce Bílých Tygrů naposledy před čtyřmi lety. Byl na střídačce čtyřletý odstup znát? „Z mého pohledu byl stejný jako předtím, nijak extrémně jiný při koučování nebyl,“ poznamenal Vlach. „V systému je hodně věcí změněných, ale takhle čerstvě po utkání těžko říct, už si ani nepamatuju, co bylo před čtyřmi lety,“ řekl Vlach, který o výhře Severočechů rozhodl 86 vteřin před závěrečnou sirénou střelou z úhlu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Mladá Boleslav, neuznaný gólVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Liberec se prezentoval trochu jinak, než když jsem tady pod Filipem hrál já, ostatně hokej se mění neustále,“ řekl směrem k soupeři mladoboleslavský obránce Filip Pyrochta, který pod Ještědem hokejově vyrůstal a Pešána jako trenéra dobře zná.

„Liberec hrál dobře, zasloužil si vyhrát, my se z toho musíme ponaučit a jít dál,“ uzavřel Pyrochta, jehož gól z konce druhé třetiny na 3:2 na body nestačil. „Celkově je to pro nás a pro organizaci důležité vítězství, ale jde jen o jeden zápas. Musíme se zregenerovat a v neděli se jede nanovo,“ uzavřel Vlach. Dál Pešánovu partu čeká bitva v Hradci Králové.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.