Hlavní obsah

Puk v bráně, obří emoce, plný stadion při ostré bitvě o postup jásal. Rozhodčí zasáhli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozoruhodná situace. Nebylo mezi více než třemi tisícovkami diváků i samotnými aktéry asi mnoho těch, kteří by pochybovali, že puk byl v bráně. Zdálo se zprvu, že i rozhodčí semifinálové bitvy druhé hokejové ligy mezi Táborem a Havířovem mají zcela jasno a trefu domácích do prázdné brány uznávají. Ale přišel obrat. Na pohled nečekaný. Sudí v čele s hlavními Jílkem a Šperlem se sjeli ke schůzce a po poradě rozhodli jinak. Gól neplatil, zůstával stav 2:1 pro Jihočechy, kteří úspěšně odolávali závěrečnému náporu Havířova.

Foto: HC Tábor

Ilustrační foto.

Článek

Ale popořadě. Lukáš Prášek dal vedoucí branku Tábora na 2:1 v čase 56:46. Havířov se snažil reagovat, sáhl k power play, čehož v čase 58:25 využil znovu Prášek. Lobem trefil prázdnou bránu hostů. Ovšem tenhle gól nebyl uznán, ač se puk evidentně odrazil do vnitřního oblouku branky a sudí zprvu signalizovali, že branka platí.

Radost fandů z pojistky vedení domácího celku se ale po dalším verdiktu sudích proměnila v obří zlobu.

Bylo vskutku hodně bouřlivo. Nakonec se pokračovalo, ale mohlo to být ještě divočejší, kdyby domácí o pár desítek sekund později - už v poslední minutě - základní hrací doby inkasovali. Šanci na to Havířov v nervy drásajícím závěru rozhodně měl, Franek ale brankáře Žajdlíka nepřekonal.

Skóre už se však nakonec nepohnulo. Snad i proto se už ona problematická situace s neuznaným gólem po zápase tolik neřešila. Ani to, jestli případně důvod nenastal někde mimo záběry kamer. Gól je zachycen i na stránkách onlajny.com.

Tábor každopádně srovnal vypjatou sérii na 2:2, další zápas se hraje ve středu v Havířově, do Tábora se série vrátí v pátek.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.