Hlavní obsah

Brácha už mi ani nechtěl nahrát, říká Ondřej Kovařčík o první trefě v reprezentaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V reprezentačním dresu se poprvé objevil po boku svého bratra Michala. Ondřej Kovařčík ve čtvrtečním vystoupení proti Finům (2:1) zaujal nejen vítězným gólem, který byl jeho prvním v národním týmu, ale také rychlostí a dravostí. Výkon bratrské dvojice, doplněné o Jakuba Fleka, si po zápase pochvaloval také kouč Radim Rulík.

Bratrská spolupráce zafungovala. Brácha říkal, že už jsem měl tolik šancí a už mi nechtěl ani nahrávat, popisuje Ondřej Kovařčík gólovou situaciVideo: Sport.cz

 
Článek

První reprezentační gól, Michal první bod. Snový bratrský start?

Je to super. Takové věci se stávají, když nad nimi člověk nepřemýšlí. Nejdou naplánovat. Ani by nás nenapadlo, že ten zápas rozhodneme. Pomohla nám první střídání, ve kterých jsme si zvedli sebevědomí, a po zbytek zápasu se nám hrálo dobře.

Sestřih utkání Švýcarských hokejových her: Česko - FinskoVideo: Český hokej

V čem je hlavní přínos spolupráce s bratrem?

Vyhovuje mi jeho styl, hrajeme dost podobně. I Kuba Flek k nám zapadl. Ale na Karjale jsem hrál s Lukášem Sedlákem, a to byla taky radost. V reprezentaci jsou všichni hráči kvalitní a je jedno, koho dostaneme do formace.

Váš výkon chválil po zápase i kouč Rulík.

Každá pochvala potěší, ale my náš výkon musíme potvrdit v dalším zápase.

Fotogalerie

Stačil jste vnímat atmosféru nabité v nabité O2 areně?

Při hymnách mi přejel mráz po zádech. Před sezonou by mě ani nenapadlo, že budu hrát v Česku před tak plnou arénou. Přijela babička, kamarádi. Celkem jich bylo v hledišti dvanáct. Ani jsem nevěděl, kde sedí. Ale možná je to dobře, já bych je pořád hledal.

Nakonec vás viděli dát vítězný gól, u kterého bratr asistoval.

On mi nechtěl nahrát. Říkal, že jsem měl v zápase tolik šancí, že už mi nechtěl nahrát. Jeho střela mě naštěstí trefila a já ji jenom dorazil. Ten gól ale budu v kariéře řadit hodně vysoko.

Je to další motivace do práce, abyste se v Praze objevil i v květnu na mistrovství světa?

Extrémní, ale pět měsíců je dlouhá doba. Hokej je nahoru dolů a já doufám, že teď u mě bude spíš nahoru. Musím ale svou formu pořád potvrzovat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.