Hlavní obsah

Červenka a Jiříček s reprezentací netrénovali, v týmu končí Zámorský. Připojil se Vejmelka i Knot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do přípravy hokejové reprezentace před mistrovstvím světa se připojili brankář Karel Vejmelka a obránce Ronald Knot. Naopak v kempu končí bek Petr Zámorský. Páteční trénink zároveň neabsolvovali kvůli zdravotnímu stavu obránce David Jiříček a útočníci Roman Červenka a Roman Horák. U Červenky by však zranění nemělo ohrozit jeho start na MS.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejová reprezentace při pondělním tréninku v Brně.

Článek

Červenka po tvrdém střetu z konce druhé třetiny nedohrál čtvrteční zápas proti Rakousku. Z ledu odjel s krvácejícím nosem, zároveň mu ale nešetrný zákrok pochroumal zuby. Do sobotní odvety, která se hraje v Brně od 16 hodin, tak nenastoupí. „Musí jít k zubaři, ale zkusí si v sobotu alespoň zatrénovat v helmě s celoobličejovým krytem," řekl po pátečním tréninku kouč Kari Jalonen.

Čtvrteční duel nedokončil ani obránce David Jiříček, který má potíže s bolavým bokem. „David půjde zítra na led a uvidíme, jak se bude cítit. Pokud bude vše v pořádku, měl by pokračovat v přípravě. Půjdeme den za dnem," uvedl Jalonen.

Nejhorší situace je tak u útočníka Romana Horáka. Ten ve čtvrtek dopoledne dostal bruslí do kolene a musel odjet na magnetickou rezonanci do Prahy. Právě na základě vyšetření se rozhodne, zda v přípravě bude pokračovat. „Byl to pro nás ve čtvrtek trochu nešťastný den," řekl Jalonen.

Naopak do přípravy se už v pátek zapojili brankář Vejmelka a obránce Knot, naopak končí bek Zámorský. Vejmelka ale ještě v sobotu nenastoupí, zároveň Jalonen avizuje, že se sestava do odvety proti Rakousku promění. Příležitost vedle zkušeného Kempného dostane v obraně třeba mladík Svozil.

Jalonen rovněž zvažuje povolání útočníka Lukáše Jaška, jenž ve čtvrtek dohrál finále finské ligy. „Budu volat kouče Pelicans, jaký má na něj názor. Přemýšlíme o něm, je to možnost," uvedl Jalonen.

Reklama