Hlavní obsah

Pořádný trapas, českým hokejistkám pustili špatnou hymnu! Národní tým poté zdolal Finky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tak tohle se pořadatelům vůbec nepovedlo. Na Německém poháru v Landshutu pustili českým hokejistkám před utkáním špatnou hymnu. Konkrétně dánskou. Zaskočené Češky ale přešlap německých organizátorů vyburcoval ke skvělému výkonu a silné Finsko porazily 4:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bronzový tým českých hokejistek po návratu do Prahy z MS 2022 v dánském Herningu. Archivní foto.

Článek

Měla to být jen klasický předzápasová rutina. Nejprve hymna Finek, které byly v zápise o utkání uvedeny jako hostující tým, a pak Kde domov můj. Jenže „error 404, Czech national anthem not found“.

Zimním stadionem v Landshutu, kde se na jaře konalo i mistrovství světa hráčů do 18 let, místo toho zněla dánská hymna. Seveřanky totiž hrají na turnaji pěti zemí také a večer je čekal souboj s domácím výběrem. Jenže hymnu jim pořadatelé pustili o několik hodin dříve, než bylo záhodno.

Zmatené Češky na sebe nevěřícně koukaly. Některé braly faux paux s pochopitelnými kyselými výrazy, ale třeba obránkyně Dominika Lásková i další se smály od ucha k uchu. Až po dlouhých 40 vteřinách organizátorům došlo, že tu něco nehraje, a hudbu vypnuli.

Hráčky ještě několik desítek sekund poslušně čekaly na modré čáře, ale české hymny se nedočkaly. Národní tým ale netradiční událost skvěle nastartovala a za první třetinu nasázel hned tři branky. Prosadily se útočnice Noemi Neubauerová, Denisa Křížová a Michaela Pejzlová.

Finky se sice nevzdaly a ve 33. minutě poprvé překonaly brankářku Peslarovou, která se po loňském vleklém zranění vrátila do reprezentace, a ve třetí části dokonce snížily na rozdíl jediné trefy. Tři vteřiny před koncem však pečetila vítězství svěřenkyň Carly MacLeodové trefou do odkryté branky Adéla Šapovalivová.

Na turnaji se bronzové medailistky z posledních dvou světových šampionátů utkají ještě v pátek od 15:00 s Dánskem a v sobotu od 14:30 s domácím Německem.

Německý pohár hokejistek v Landshutu:
Česko - Finsko 4:2 (3:0, 0:1, 1:1)
Branky: 8. Neubauerová, 12. Křížová, 19. Pejzlová, 60. Šapovalivová - 33. Savanderová, 46. Nylundová.
Německo - Dánsko 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.