Hlavní obsah

Neobvyklé prosbě stevarda na palubě vyhověli. Na letišti ve Växjö čekalo české hokejisty překvapení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Byla to pro českou reprezentaci celkem perná středa. Dopoledne ještě hokejisté absolvovali trénink v pražských Holešovicích, pak následoval rychlý oběd a přesun na Letiště Václava Havla, odkud dvě hodiny po poledni národní tým zamířil do švédského Växjö. Právě ve zhruba 60tisícovém městě 200 kilometrů jihozápadně od Göteborgu absolvuje kouč Radim Rulík ve čtvrtek od 19:00 svou trenérskou premiéru u dospělého nároďáku.

Milan Hnilička a reprezentační hokejisté hledají svoje zavazadla.Video: Jan Škvor, Sport.cz

 
Článek

Växjö (od našeho zpravodaje) - Nejvíc napilno již tradičně měli kustodi. Dopoledne zabalit veškeré věci po tréninku, odvézt je na letiště a vpodvečer zase vše vybalovat v kabině Vida Areny ve Växjö, která pojme 5750 diváků.

Vše šlo ale jako po drátkách, zádrhel žádný. Tedy až na malou výjimku, kdy personál ruzyňského letiště nabádal dva pasažéry 90 minut dlouhého letu, že už by se opravdu měli jít odbavit. „Můžou se k nám dostavit i pan Nedvěd s panem Špačkem?“ toužila dáma za přepážkou po generálním manažerovi nároďáku a útočníkovi švýcarského Ambri-Piotta.

Na palubě pak ze všeho nejvíc upoutaly pozornost hokejistů tři černé stíhačky, které se projížděly po ranveji ruzyňského letiště. A když pak stroj s hráči vzlétnul, okamžitě se servíroval oběd - rýže s kuřecí směsí.

Kdo chtěl, mohl si dát klidně porce dvě. „Poprvé v životě jsem při letu zažil, že by mi letušky nabízely si přidat. Ale nevyužil jsem toho,“ usmíval se útočník Sparty Pavel Kousal, který se do reprezentace vrací přesně po roce.

Na oblíbený karban během krátkého letu nebyl prostor, všichni hráči ale vyhověli netradičnímu požadavku jednoho ze stevardů. Ochotně mu podepsali šedivou mikinu národního týmu. Nakonec tak učinil i klimbající Lukáš Jašek, jehož musel stevard budit.

Foto: Jan Škvor, Sport.cz

Obránce Filip Pyrochta podepisuje stevardovi mikinu českého národního týmu.

Ve Växjö národní tým přivítala zatažená obloha, déšť a teplota kolem osmi stupňů. Kdo z hráčů se domníval, že na svou bagáž bude čekat v příletové hale, jak bývá zvykem na větších letištích, byl na omylu.

Tašky s věcmi přivezl vůz hezky ven, takže hokejisté již za šera a dešťových kapek hledali tu svou pod širým nebem. „V menších městech na severu je to takhle běžné, že z letadla se nastupuje rovnou do autobusu. Žádný přechod přes letištní halu. Mohlo by to takhle být i v Česku,“ kvitoval Kousal, že tím hokejisté ušetřili několik desítek minut času.

Z letadla nároďák zamířil rovnou na čtyřhvězdičkový hotel Elite Stadshotellet, kde si dal večeři. Ve čtvrtek dopoledne si pak v rámci rozbruslení poprvé vyzkouší led ve Vida Areně, v níž večer rozehraje turnaj Karjala proti domácím Švédům.

Přestože trenéři zatím kapitána ani sestavu neprozradili, ve čtvrtek by se měl do branky postavit Jakub Málek, který se tak dočká reprezentačního debutu, stejně jako útočníci Ondřej Kovařčík s Adamem Kubíkem. Jen na tribunu by měli ve čtvrtek zamířit beci Ronald Knot s Jiřím Ticháčkem a forvardi Lukáš Jašek, Jan Ordoš a Tomáš Filippi.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko