Hlavní obsah

Česko - Ukrajina 1:3Čeští hokejisté si na univerziádě o medaile nezahrají, Břeský získal v Big Airu bronz

Aktualizováno

Čeští hokejisté si na zimní univerziádě v Lake Placid o medaile nezahrají. V posledním zápase základní skupiny A podlehli ve čtvrtek Ukrajině 1:3 a obsadili čtvrté místo za postupujícími týmy do semifinále Kanadou s Japonskem i ukrajinskými přemožiteli.

Článek

To akrobatický lyžař Vojtěch Břeský získal devátou medaili pro českou výpravu. Třiadvacetiletý reprezentant byl třetí v Big Airu, druhý český freestyler Jan Ferbr skončil v osmičlenném finále pátý.

Na medaili útočila ve stíhacím závodu biatlonistek Kristýna Otcovská, která skončila čtvrtá o 2,6 sekundy za bronzem. Trojnásobná medailistka z předchozích dnů v Lake Placid Tereza Jandová kvůli bolestem holení odpočívala.

Medaile o jedno místo unikla čtveřici běžců na lyžích Kryštof Zatloukal,Tomáš Dufek, Daniel Hozák a Tomáš Lukeš ve štafetě na 4x7,5 km. Češi se drtivou většinu závodu pohybovali na medailových příčkách, navzdory tomu, že se Dufek před druhou předávkou vydal špatným směrem a ztratil důležité sekundy. Finišman Lukeš byl ještě na mezičasu 1,1 km před cílem třetí, ale nakonec nestačil na japonského soupeře.

Lyžař Jan Zabystřan, jenž také na univerziádě vybojoval již tři cenné kovy včetně dvou zlatých, v týmovém paralelním slalomu s Klárou Gašparíkovou a Ondřeje Surkošem vypadli v prvním kole s Američany na čas.

Zimní světová univerziáda v Lake Placid (USA)
Lední hokej - muži:
Česko - Ukrajina 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Branky: 10. Hajič - 25. a 54. Krivošapkin, 35. Pančenko.
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.