Hlavní obsah

Chválily Škodovou. Zavřela branku, jak jsme potřebovaly, ocenila po postupu Mlýnková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřetí za sebou hrály české hokejistky proti Finkám čtvrtfinále mistrovství světa. V roce 2021 vyhrály soupeřky 1:0, loni už uspěly reprezentantky 2:1 v prodloužení a letos v Bramptonu zápas skončil znovu 2:1 pro národní tým, tentokrát už v základní hrací době.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Finská útočnice Petra Nieminenová v souboji s českými hokejistkami Natálií Mlýnkovou (vpravo) a Adélou Šapovalivovou.

Článek
Fotogalerie

„Je to úžasný pocit. Musíme Finky ocenit, hrály opravdu dobře. Skutečnost, že jsme je znovu porazily a dokázaly, že před rokem to nebylo jen náhodné překvapení, pro nás hodně znamená. Dodává nám to i sebevědomí," tvrdila 21letá útočnice Natálie Mlýnková, jejíž vyrovnání zahájilo český gólový obrat během 49 sekund druhé třetiny

„Měly jsme přesilovku a v rohu byl souboj dvě na dvě, tak jsem tam vyjela, abych dosáhla přečíslení. Jen jsem se snažila vzít puk a najít mezeru mezi hokejkami, abych měla jak zakončit a vyšlo mi to," řekla. Záhy český tým vedl, když Aneta Tejralová nabila na modrou čáru Kateřině Mrázové, která se trefila přesně k tyči.

„Velká pochvala nakonec pro Blanku Škodovou. Zavřela branku, jak jsme to potřebovaly. Celých 60 minut byla klidná a nám to hodně pomohlo," ocenila Mlýnková výkon Škodové, která zatím na MS skvěle zastupuje zraněnou reprezentační jedničku minulých sezon Kláru Peslarovou. „Nervozitu jsem trochu cítila, jako asi všechny holky. Hlavně jsme ale byly natěšené a šly jsme si zápas užít. Ani mě nevykolejilo, když mi volná Finka v šestnácté minutě střílela do protipohybu mezi nohy. Určitě jsme se z toho ale poučily a podobné situace jsme eliminovaly," líčila Škodová, jak ji prošla do sítě jediná ze 42 finských střel.

„I když se do vedení dostaly soupeřky, tak já věřila, že se dokážeme prosadit i my. Ubránily jsme dobře oslabení a pomohly si přesilovkou. Za každého stavu jsme se snažily držet své hry, i když rychlost našeho gólového protiúderu byla moc důležitá. Všechno nakonec vycházelo z naší vůle i velké víry v úspěch," říkala trenérka MacLeodová a ocenila sepětí hráček s gólmankou, která poprvé v kariéře chytala takhle důležitý zápas za reprezentaci.

„Holky mi strašně pomohly, byl to krásný týmový výkon a mně se chytalo hodně dobře," vykládala Škodová. Mohla začít myslet už na sobotní semifinále, zřejmě proti USA. „Těším se. Určitě do toho půjdeme s čistou hlavou, víme, že nemáme co ztratit. Ony už teď o nás po zápase ve skupině taky ví, že umíme být nepříjemné protivnice. Musíme být ještě důraznější a nenechat jim na ledě ani centimetr zadarmo," mínila česká gólmanka.

Hokejistky vyrůstají v klučičích týmech. Je to správně? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Reklama