Hlavní obsah

Dalších pět omluvenek! Říha nemůže počítat ani s Francouzem a Kautem

Po středečních změnách v nominaci na přípravný letní kemp hokejové reprezentace v Přerově přicházejí v pátek další. Trenér národního týmu Miloš Říha si ze svých plánů musel škrtnout pět jmen, místo kterých povolal tři jiné hráče.

Foto: ČOV/Jan Malý

Pavel Francouz se reprezentačního srazu v Přerově nezúčastní.

Článek

Srazu v Přerově, který se uskuteční v příštím týdnu od pondělí do pátku, se nezúčastní brankář Pavel Francouz a útočník Martin Kaut, kteří po minulé sezóně podepsali kontrakt s Coloradem a pokusí se v něm vybojovat místo v prvním týmu, aby si mohli zahrát NHL. Avalanche oba hráče nyní povolali k sobě, takže přerovské soustředění se musí obejít bez nich.

Kvůli zranění se pak Říhovi omluvili obránci Lukáš Klok ze Slovanu Bratislava a sparťan Tomáš Pavelka, stejně jako útočník Mladé Boleslavi Pavel Musil.

Nástupce Josefa Jandače na střídačce reprezentace se tak rozhodl povolat šestadvacetiletého libereckého brankáře Romana Willa, o rok staršího obránce Chomutova Stanislava Dietze a Pavla Jenyše. Dvaadvacetiletý útočník patří v NHL Minnesotě, uplynulou sezónu ale strávil na farmě v AHL v Iowě a v nižší ECHL v celku Rapid City Rush.

Zatímco Dietz má na svém kontě tři starty v seniorském národním týmu, Will s Jenyšem na debut čekají. I s nimi tak má Říha v nominaci na přerovský kemp patnáct nováčků. Dalšími jsou beci Buchta, Vojtěch Budík z Pardubic a Jan Štencel z Brna a útočníci David Cienciala, Michal Kovařčík a Ondřej Kovařčík z Třince, Daniel Kurovský z Vítkovic, Dominik Lakatoš z Liberce, Jakub Lauko z Chomutova, Rostislav Marosz z Pardubic, Radovan Pavlík z Hradce Králové, Nicolas Werbik ze Zlína a Radim Zohorna z Brna. Celkem jsou v kádru čtyři brankáři, dvanáct obránců a osmnáct útočníků.

Sezónu začnou svěřenci Miloše Říhy až v listopadu v rámci turnaje Karjala. Během něj doma přivítají Švédsko a následně v Helsinkách domácí Finsko a Rusko.

Nominace na přípravný letní kemp:
Brankáři:
Patrik Bartošák (Vítkovice)
Matěj Machovský (Sparta Praha)
Petr Mrázek (Carolina/NHL)
Roman Will (Liberec)
Obránci:
Vojtěch Budík (Pardubice)
Lukáš Buchta (Univ. of Nebraska – Omaha/NCAA)
Stanislav Dietz (Chomutov)
Marek Hrbas (Vítkovice)
Jan Košťálek (Sparta Praha)
Michal Moravčík (Montreal/NHL)
David Musil (Třinec)
Filip Pavlík (Hradec Králové)
Filip Pyrochta (Nashville/NHL)
David Sklenička (Montreal/NHL)
Jan Štencel (Kometa Brno)
Petr Zámorský (Hradec Králové)
Útočníci:
David Ciencala (Třinec)
Miroslav Forman (Sparta Praha)
Pavel Jenyš (Iowa/AHL)
Michal Kovařčík (Třinec)
Ondřej Kovařčík (Třinec)
Daniel Kurovský (Vítkovice)
Dominik Lakatoš (Liberec)
Jakub Lauko (Chomutov)
Radan Lenc (Liberec)
Jakub Lev (Vítkovice)
Rostislav Marosz (Pardubice)
Martin Nečas (Carolina/NHL)
Radovan Pavlík (Hradec Králové)
Robert Říčka (Sparta Praha)
David Stach (Plzeň)
David Šťastný (Mladá Boleslav)
Nicolas Werbik (Zlín)
Radim Zohorna (Kometa Brno)

Reklama