Hlavní obsah

Do klubů se rozjedeme nadšení a spokojení, těší Lence po Karjale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři zápasy, tři výhry a prvenství na turnaji Karjala. Taková byla premiéra hokejové reprezentace pod vedením nového kouče Radima Rulíka. Nedělní hubené vítězství 1:0 nad Švýcary obstaral jediný střelec zápasu Radan Lenc. Po zápase v Tampere si pak pochvaloval atmosféru v národním týmu i předvedené výkony.

Foto: Mikael Fritzon, ČTK/AP

Švéd Oscar Lindberg (vlevo) v souboji s Radanem Lencem.

Článek

Lenc se zaskvěl individuálně, prosadil se v každém ze tří zápasů. Duel se Švýcarskem ale označil za nejtěžší. Už jen proto, že se soupeř dokázal velmi dobře na národní tým připravit a věděl, jaký herní styl od něj může očekávat. Výhra 1:0 je ale podle Lence důležitější než jakýkoli jednoznačnější výsledek.

„Domů pojedeme s dobrou náladou. Atmosféra byla parádní už od prvního dne srazu. Přenesli jsme si to do zápasů a udrželi to celý turnaj. To je pozitivní,“ pochvaloval si 32letý útočník švédského HV 71.

Sestřih utkání turnaje Karjala Česko - ŠvýcarskoVideo: Český hokej

Národní tým dobře zvládl i změny v sestavě, které kouč Radim Rulík činil před všemi zápasy. Podle mladoboleslavského odchovance ale všichni hráči od prvních dnů věděli své role a také zápasy, do kterých naskočí. „Byl to zkrátka týdenní plán a všichni věděli, co nás čeká,“ připustil v rozhovoru po utkání.

Premiéra nového realizačního týmu v čele s koučem Radimem Rulíkem vyšla tedy na jedničku. „Všichni byli plní očekávání, jaké to bude. Celý realizační tým je nový. Myslím, že do klubů se rozjedeme spokojení a možná nadšení. Celkově se to povedlo,“ těšilo Lence.

Český střelec ocenil také výkon brankáře Dominika Pavláta. Ve svém druhém reprezentačním startu vychytal plzeňský brankář čisté konto. Po pěti letech se pak Lenc sešel v jednom týmu s Pavlem Kousalem, se kterým kdysi hrával v Mladé Boleslavi. „Je zkušenější, lepší a technicky vybavenější. Přeju mu, aby mu to vydrželo a zkusil zahraniční angažmá, protože ta zkušenost je parádní,“ dodal jediný střelec utkání se Švýcarskem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.