Hlavní obsah

Finský trenér českých hokejistů Jalonen po vítězství ve Znojmě: Puk od hráčů na památku bych vážně nečekal

Na střídačce při utkání ve Znojmě působil 62letý finský kouč Kari Jalonen jako klidná síla. Měl dění v národnímu týmu pod kontrolou, aktivitu a hecování přenechával asistentům Zábranskému a Eratovi, sám si řekl hráčům svoje v šatně a překvapilo ho dárek od nich.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Kari Jalonen ve svém prvním zápase na české střídačce během přípravného utkání hokejové reprezentace před MS.

Článek

Byl jste při premiéře u české reprezentace nervózní?

A víte, že trošku ano. Byl to pro mě první zápas před českými fanoušky, kteří umí udělat fantastickou atmosféru, ale jsou i nároční. Takže jsem chtěl, abychom obstáli. Byl jsem rád, že pětkrát zněl gólový popěvek v češtině. Chlapci mi nakonec v kabině dali vítězný puk na památku, to bych od nich vážně nečekal.

Jste víc spokojený s výsledkem nebo s hrou?

Mám celkově radost z projevu mužstva Zejména první polovina utkání se nám povedla, hráli jsme svižně a s takovou energií, jako reprezentanti předvádí na tréninku. Bylo tam hodně dobrých střídání, hráči byli agresivní. Líbila se mi i defenziva celé pětice na ledě. Potom jsme ale trochu ztratili sílu a soustředěnost, budu si chtít s hráči výkon v tomto směru rozebrat osobně.

Hráli jste sedm přesilovek a dali jen jediný gól, netrápí vás tohle?

Musíme si to zanalyzovat, rozhodně jsme měli v početní výhodě víc šancí, než abychom využili pouze jednu. Martin Erat se o přesilovky důsledně stará a snaží se je vylepšit. Pro nás byli Rakušané dost velkou neznámou, podstatné je ale koncentrovat se na to, jaký hrajeme hokej my.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník David Cienciala oslavuje se spoluhráči gól na 4:0 během přípravného utkání hokejové reprezentace před MS.

Celý zápas jste zvládli bez jediného vyloučeného. Kladl jste to reprezentantům na srdce?

Šlo mi o to, aby pracovali čistě s holí, vyvarovali se hákování nebo sekání, to je důležité. Když nehrajete v oslabení, odpadne vám jedna velká starost. Musíme si opravdu dávat pozor, co děláme s hokejkou při napadání, abychom se nedopouštěli faulů, které by nás třeba stály zápas.

Reklama

Související témata: