Hlavní obsah

Hadamczik chce u sebe na střídačce někoho, kdo má blízko k NHL

Praha

Na radikální řez nedošlo. Výkonný výbor hokejového svazu podržel reprezentačního trenéra Aloise Hadamczika, ani nezazněl návrh na jeho odvolání po neúspěšném mistrovství světa. Kouč byl pouze pověřen, aby doplnil svůj realizační tým. A Hadamczik chce přivést někoho, kdo má blízko k zámořské NHL.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Kouč Alois Hadamczik udílí pokyny svým svěřencům při oddechovém čase ve čtvrtfinále MS se Švýcarskem.

Článek

Jaký pocit máte z projednání vaší zprávy o mistrovství světa na výkonném výboru?

Jasně bylo řečeno, že cíl v podobě medaile, nebyl ve Stockholmu splněn a hodně se o tom komunikovalo. Nemyslím, že by tam ale vládla nějak bouřlivá atmosféra. Každý člen výkonného výboru měl možnost položit dotaz. Dostal jsem dost otázek, na které jsem poctivě odpovídal. Diskuze byla široká a ze všech stran jsem cítil zájem o to zlepšit výkonnost týmu.

Dostavila se úleva, když vám byla v podstatě vyslovena důvěra?

Samozřejmě oceňuju vstřícnost lidí, kteří vedou český hokej, a vážím si jejich důvěry. Pořád mě mrzí, jak to s námi ve Stockholmu dopadlo a konečný výsledek je největším negativem mistrovství. Ale hodně jsem se i poučil, když jsem poznal, jak se někteří hráči ze zámoří složitě adaptují na širší kluziště i to, jak se hokejisté chovají, když třeba nesedne forma.

Máte už představu, kým doplníte realizační tým, jak jste dostal uloženo?

Kdyby teď začala uvádět jména, obcházel bych výkonný výbor. Až tam je chci příští měsíc říct. Nějaké nápady už mám, ale musím s těmi lidmi mluvit, jestli mají chuť do toho se mnou jít. Dostal jsem důvěru vybrat si specialisty potřebné pro sezónu, která má první vrchol už na únorové olympiádě a hned za tři měsíce přijde mistrovství světa. Chtěl bych proto k sobě někoho, kdo má blízko k hokeji, který se hraje v NHL i ke klukům, kteří tam působí.

Může to být zase někdejší úspěšný hráč, jako byl s vámi na střídačce František Musil?

Musil je jeden z těch, kteří určitě znovu přicházejí do úvahy, stejně jako někdo ze zlatých hochů z Nagana nebo nějaký mladý adept trenérské práce. Rád bych měl vedle sebe člověka, jenž bude mít přirozený respekt u hráčů a odvede svou práci v přípravě i takovém správném nabuzení týmu. Dosavadního asistenta Pepu Palečka bych ale chtěl u mužstva mít i dál, i když letos nebyl po zranění kyčle v kondici a vůbec nemohl při trénincích na led. Honzu Procházku pak vidím jasně v roli videokouče, který už ale nemusí být nutně na střídačce.

Reklama