Hlavní obsah

Hadamczik uznal chybu při prodeji lístků na MS. Osm denních vstupenek pro jednoho bylo moc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostupné vstupenky na české a slovenské zápasy hokejového mistrovství světa, které příští rok hostí Praha a Ostrava, zmizely za 90 minut. To je bezesporu pro pořadatele šampionátu velký úspěch, teď ale prezident svazu Alois Hadamczik uznal, že bylo chybou dát lidem možnost si v rámci jednoho nákupu pořídit až osm denních balíčků. To totiž snížilo počet těch, kteří se k lístkům v předprodeji dostali, a zároveň výrazně navýšilo riziko kšeftování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Prezident Českého hokeje Alois Hadamczik.

Článek

„Dali jsme zbytečně moc lístků do jednoho balíčku (nákupu), měly být třeba dva, ne osm. To zvažujeme, že bychom do budoucna udělali jinak. Jinak ale myslím, že jsme udělali 99 procent dobrých věcí,“ řekl Hadamczik na úterní tiskové konferenci svazu v hotelu Four Seasons.

Právě na možnost pořízení vysokého počtu denních balíčků si mnozí neúspěšní fanoušci stěžovali a dával jim za pravdu i fakt, že hned minulé úterý se na bazarových portálech objevila řada inzerátů, která už „čerstvé“ vstupenky prodávaly za hodně nadsazené ceny.

Navíc se mnohdy měnilo chování nakupujících. I autor tohoto textu zná lidi, kteří když už se ve virtuální frontě prodrali k nákupu, tak místo dvou tří balíčků vzali šest až osm do „foroty“. A berou to jako možnou investici.

Před kšeftováním se vstupenkami ale varují organizátoři, protože podle obchodních podmínek je to zakázané a oni mohou lístky zablokovat.

„Český fanoušek ještě nemusí zoufat. Je třeba sledovat naše komunikační kanály, kde budeme včas informovat. Reálně to budou stovky lístků,“ uvedl pro Sport.cz Martin Gremlica, manažer ticketingu šampionátu. „Také jsou stále v prodeji vstupenky na semifinále nebo medailová utkání . Doporučujeme všem, kteří chtějí vidět z nejatraktivnějších sedadel souboje těch nejlepších celků na turnaji, s nákupem neotálet.“

Reklama

  Česko - Slovensko zítra 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko