Hlavní obsah

Kanada - Česko 3:2 PPKrutý konec! Češi prohráli s Kanadou boj o zlato v prodloužení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Parádní boj s krutým koncem pro české mladíky. Hokejová reprezentace do 18 let prohrála v Břeclavi s favorizovanou Kanadou finále prestižního Hlinka Gretzky Cupu 2:3, když rozhodující gól inkasovala sedm sekund před koncem prvního prodloužení.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Kanaaští hokejisté se radují z triumfu na Hlinka Gretzky Cupu hokejistů do 18 let.

Článek
Fotogalerie

Svěřenci kouče Davida Čermáka začali lépe. V deváté minutě se trochu se štěstím dostal k zakončení Adam Titlbach a otevřel skóre. Ve 13. minutě byli Kanaďané blízko vyrovnání. Zblízka zakončoval Ryder Ritchie, během celého turnaje výborně chytajícímu Jakubu Milotovi ale pomohla horní tyčka.

V úvodu druhé části čeští mladíci trošku zaspali, jejich čtveřici rozebrali dva Kanaďané a Cayden Lindstrom sám proti Milotovi nezaváhal. Záhy měli domácí ideální možnost vzít si vedení zpět, jenže čtyřminutovou početní výhodu nevyužili. Před polovinou základní doby hráli přesilovku i Kanaďané, kapitán Berkly Catton vypálil, po velké skrumáži před českým brankovištěm mu kotouč vyplaval přímo na hokejku a Milota neměl šanci zabránit obratu.

Na začátku třetí dvacetiminutovky ujel Spence, blafák do bekhendu ale zakončil vedle branky. Právě Spence se pak v 55. minutě provinil proti pravidlům a Matěj Kubiesa se postaral o vyrovnání. Výsledkově i herně naprosto vyrovnaná partie se tak přelila až do strhujícího prodloužení.

Hra tři na tři nabídla řadu dramatických momentů. Aktivní Maxmilian Curran mohl rozhodnout po 100 sekundách z ideální pozice mezi kruhy, ale nedal. V 73. minutě fauloval Roger McQueen, ostřelování kanadské branky při přesilovce čtyři na tři ale úspěch nepřineslo. Když už se blížil závěr první části prodloužení, ztratil kotouč Ondřej Kos, Spence tentokrát proti Milotovi zkusil blafák do forhendu a rozjásal Kanadu.

V souboji o bronz zdolali Američané v Trenčíně Finy 5:2, a to zejména díky výbornému nástupu, protože už po deseti minutách vedli 3:0. Seveřané se ve druhé třetině dostali na dostřel jediného gólu, ale na víc nedosáhli.

Hokejový Hlinka Gretzky Cup
Finále (Břeclav)
Česko - Kanada 2:3 v prodloužení
Branky: 9. Titlbach, 56. Kubiesa - 21. Lindstrom, 30. Catton, 80. Spence.
O 3. místo: USA - Finsko 5:2 (3:0, 1:2, 1:0)
Turnaj pěti zemí hokejistů do 17 let v Chomutově:
Česko - Německo 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Branky: 10. a 38. Netušil, 28. Pekař, 32. Poletín, 55. Novotný - 5. Lewandowski, 23. Schneider, 57. Willhoft.
Švýcarsko - Slovensko 1:0 v prodl.

Reklama