Hlavní obsah

Hokejisté přiletěli do mrazivého Karlstadu. Rulíka nadchl autobus: Nafotit a poslat do extraligy!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hurá na sever! Česká hokejová reprezentace odcestovala na Švédské hry do 60tisícového Karlstadu. A byla to pořádně nabitá středa. Hráči v pražských Holešovicích ještě stihli suchý trénink a následně i další hodinovou šichtu na ledě. „Pořád jsme jeli ve vysoké intenzitě. Nebyl důvod se šetřit,“ ví útočník Ondřej Beránek. Pak už celý tým po obědě zamířil na letiště a vyhlíží čtvrteční start dalšího dílu turnaje Euro Hockey Tour proti domácím Švédům.

Foto: Matěj Vybíral, Sport.cz

Na české hokejisty po příletu do Karlstadu hned na letišti čekal klubový autobus Färjestadu.

Článek

Karlstad (od našeho zpravodaje) - Zatímco hráči se v dešti pomalu trousili na terminál 3 pražského letiště a čas zabíjeli konverzací nebo projížděním telefonu, v největším zápřahu byli kustodi. Ti museli odbavit desítky krabic materiálu, což zabralo personálu letiště dobrou hodinku.

A tak není divu, že se posléze v letadle natáhli a vychutnávali si zasloužený odpočinek, než zase museli veškeré věci vybalit a nachystat v Löfbergs areně v Karlstadu, kde se národní tým představí téměř po čtyřiceti letech.

Foto: Matěj Vybíral, Sport.cz

Kustodi české reprezentace museli do Karlstadu dopravit hromadu materiálu.

Cesta probíhala až na pár turbulencí při průletu mraky hladce. „Šlo to šíleně rychle, až mě to překvapilo,“ připustil forvard Lukáš Radil. Ten si čas krátil sledováním seriálů, sluchátka si nasadili i další hráči. Ale třeba Jan Kovář si sedl do zadní části letadla k novinářům, s nimiž celou cestu klábosil.

V Karlstadu, který leží na pobřeží třetího největšího evropského jezera Vänern přibližně 250 kilometrů západně od Stockholmu, přivítala hokejisty pravá severská zima. Teplota šest stupňů pod nulou a vše zahalené sněhem.

Osobní bagáž si hráči vyzvedávali hned u letadla, kde na ně čekal i přistavený zelený autobus Färjestadu, místního úspěšného klubu, jenž hned desetkrát ovládl švédskou nejvyšší soutěž. A dvoupatrová nádhera zaujala i trenéra Radima Rulíka, který hned zaúkoloval svazového fotografa. „Pořádně nafotit a poslat klubům v extralize, jak to má vypadat!“ zavelel kouč s úsměvem. „Tyhle dvoupatrový busy jsou vždycky super. Mnohem víc prostoru,“ přitakával Radil.

Foto: Jan Beneš/Český hokej

Čeští reprezentanti – zleva Daniel Voženílek, Filip Pyrochta a Martin Růžička – cestou na pražské letiště.

Pak už se národní tým přesunul do útulného hotelu Clarion v centru města. „Z okénka autobusu to tady vypadalo pěkně, připomíná to další menší švédská města. Všechno je to zmrzlé, všude sníh a velká zima. Snad budeme mít čas si to tady projít,“ doufá pardubický křídelník, druhý nejlepší střelec extraligy.

Naposledy reprezentoval v minulém ročníku na Švýcarských hrách, kde se český výběr musel přesouvat z Helsinek do Fribourgu. Teď poprvé v sezoně zůstává na jednom místě. „Člověka to cestování unaví, takže je super, že se nikam nemusíme stěhovat,“ ocenil Radil.

Hokejisté si led v domovské areně Färjestadu, která pojme 8250 diváků, poprvé vyzkouší ve čtvrtek při dopoledním rozbruslení. Od 19:00 je pak čeká souboj s domácími Švédy, jež v listopadu ve Växjö dokázali porazit, o měsíc později s nimi však v Curychu padli.

Reklama