Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Životní forma ještě přijde, doufá Voženílek. Reprezentační šňůru začal s kocovinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vytíženějšího reprezentanta v současnosti nenajdete. Hokejový útočník Daniel Voženílek odehrál šestnáct z posledních sedmnácti zápasů národního týmu a nechybí ani v nominaci na blížící se Švédské hry. Sedmadvacetiletý forvard zaujal jak Radima Rulíka, tak i předchozího kouče Kariho Jalonena. Na sraz před posledním světovým šampionátem odjel po oslavách třineckého titulu ještě s kocovinou. „Stihl jsem slavit jenom jeden večer,“ líčil v pořadu Příklep na Sportu.cz.

Příklep s útočníkem české reprezentace Danielem VoženílkemVideo: Sport.cz

 
Článek

Od května minulého roku v hledáčku reprezentačních trenérů nechyběl ani jednou. V této sezoně má na kontě šest bodů v pěti duelech. Za Oceláře pak sbírá téměř bod na zápas. „Nevím, jestli je to životní forma. Ta snad ještě přijde. Ale samozřejmě jsem rád za každou pozvánku,“ poznamenal Voženílek.

Ve studiu Příklep popisoval i změny v systému hry pod trenérem Rulíkem. „Je super, že díky napadání se hodně dostaneme na puk. Je prostor pro kreativitu. Dobře se na to kouká a přináší to výsledky,“ připomněl, že národní tým ovládl pět ze šesti duelů v této sezoně.

V dresu se státním znakem na prsou si nyní zahraje i po boku třineckého spoluhráče Martina Růžičky, který dostal pozvánku po dlouhých šesti letech. „Ale rok co rok potvrzuje svoje kvality. Má šest titulů. Jsem rád, že s ním můžu hrát a že se mi s ním daří. Je šéf na ledě i mimo něj,“ pochvaloval si Voženílek, jenž s 38letým matadorem nastoupí v jedné formaci ve čtvrtek proti Švédsku i v neděli se Švýcarskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Daniel Voženílek na srazu národního týmu v Praze.

Reprezentaci znovu čeká nabitý program. Tentokrát však bez náročných přesunů, celý turnaj odehraje ve švédském Karlstadu. „Ani tak moc hodin na regeneraci nebude. Po zápase navíc usínám dost pozdě,“ poznamenal.

V Třinci je zvyklý na dlouhé cesty ze zápasů přes celou republiku. „V autobuse nezalomím, abych pak spal dobře doma. Radši mrknu na film nebo vlastní zápas. A kouknu na všechna svoje střídání,“ usmíval se pardubický rodák.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Voženílek nasbíral 15 bodů v posledních osmi duelech, naposledy se trefil proti Kladnu.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jeho kariéra sice měla pozvolnější vzestup, teď však patří k nejlepším hráčům extraligy. Nejen bodovým přísunem, ale i předvedenou hrou a specifickým stylem. Nebojí se hrát do těla a umí se soupeřům dostat pod kůži. Sám přitom nevypění. „Většinou emoce držím v sobě. Jsem takový klidnější typ,“ prozradil.

V pořadu Příklep rozebíral i svůj postup v kariéře, specifika úspěšné třinecké organizace, trejd Davida Ciencialy za Richarda Pánika nebo nečekaný konec Václava Varadi v Pardubicích.

Hokejové sestřihy, analýzy, zajímaví hosté ve studiu Sport.cz.

Pusťte si Příklep třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.